maaltijdbox van boerschappen

Joehoe! Ik heb mijn kooklust weer terug! De hele zomer heb ik vet weinig gekookt, maar nu het is afgekoeld kan ik er weer zó van genieten. Afgelopen week ging ik nog ff voor een mooie middenweg: wél zelf koken, níet zelf bedenken wat er op het menu staat. Ik kreeg namelijk een maaltijdbox van Boerschappen, hun allernieuwste Gemaksbox. Met lokale, verse ingrediënten toverde ik deze gnocchi met gerookte zalm op tafel! Ik geef je dit lekkere recept!

 

Dit heb je nodig (2p):

1 Gemaksbox van Boerschappen…

oké, en dit zit d’r in:

1 rode ui
2 teentjes knoflook
200 gram verse spinazie
200 gram doperwten
gnocchi
gerookte zalm
3-4 el crème fraîche
1 tl mosterd
paar plukjes dille
peper + zout

 

Dit moet je doen:

Nou, makkie. In de zak van zo’n maaltijdbox zit alles al helemaal gesorteerd en op het kaartje dat erbij zit staat precies wat je moet doen. Dat kaartje heb jij niet, dus ik leg het je natúúrlijk ff uit.

Pak er een koekenpan bij en verwarm daar een scheut olie in. Bak de gnocchi daar in een minuut of vijf goudbruin in. Krijgen ze zo’n lekker krokant korstje van! Snijd de ui in snippers en pers het teentje knoflook. Gooi dit bij de gnocchi en zet het vuur wat lager. Snijd vervolgens de spinazie nét wat fijner en gooi dat handje voor handje bij de gnocchi, zodat het kan slinken. In de tussentijd, dus terwijl steeds een nieuw beetje spinazie slinkt, kook je de erwten een paar minuten. *shock*  ik moest die erwten eerst zelf nog doppen. Dacht dat het peultjes waren maar nope, ín de boontjes zaten de erwten. Flinke klus, maar wel lekker meditatief.

Maak ondertussen ook een sausje voor bij de gnocchi van crème fraîche, mosterd en fijngesneden dille. Doe dat allemaal een beetje naar smaak, net wat jij lekker vindt. Is alle spinazie geslonken? Voeg dan de erwten én de saus toe aan de gnocchi. Roer dit nog een paar minuten door, zodat alles weer warm is. Snijd ondertussen de zalm in stukjes. Serveer de gnocchi in diepe borden en verdeel de gerookte zalm. Top af met een beetje peper en zout. Eetse!

Die Gemaksbox dus hè? Die was echt heel leuk! Dit was voor mij de eerste keer dat ik zo’n maaltijdbox probeerde en het beviel me heel goed. Pakket aannemen, zakken in de koelkast, stappenplan volgen, roeren, klaar. Ik ontving drie maaltijden voor twee personen, maar we konden er steeds gerust met z’n vieren van eten, zo veel was het. Ook lekker gezond (maar niet té), uit Nederland en vers allemaal. Deze stadse meid ontdekte bijvoorbeeld dat koriander niet schoon en gewassen groeit. Mind is blown. Denk je ‘nou, dat klinkt wel lekker makkelijk en gezond, doe mij er ook maar een’, bestel ‘m dan via deze link of gebruik op de website de couponcode ‘keukenmeid’. Jaja. Dan krijg je namelijk €9 korting, waarmee zo’n box dus nog niet eens €30 kost. En laat mij weten wat je ervan vond, vind ik leuk!

 

Mijn oordeel: 8/10 – Dan over deze gnocchi met gerookte zalm: heel goed. Ik at de restjes een dag later en dat was toen véél te vissig naar mijn smaak, dus leg die zalm er echt óp. Bak het niet mee. Verder was de romige saus met dille héél erg lekker. Hele smaakvolle maaltijd met frisse groenten en lekker zoute zalm. Zeker iets om nog eens te maken!
Ik at dit op 3-9-2020

(€ dit artikel is onderdeel van een samenwerking)