Groene asperges met roomsaus, amandelen en gebakken aardappeltjes

IMG_9764

Hola lezers! Mijn eerste recept met de knaller van dit seizoen: asperges! Groene asperges, om precies te zijn, en ik at ze met gebakken aardappeltjes, een zachtgekookt eitje, een roomsaus en een knapperige topping van gezouten amandelen. Dat laatste was een TOPplan, maakte het echt nét een beetje anders en heel lekker zoutig! Dit hele gerecht was heerlijk, hoewel het lijkt alsof er iemand met niet nader te noemen activiteiten flink tekeer is gegaan boven mijn bord. Ja sorry, maar dat had jouw dirty mind vast ook al ingevuld. “Ga je dit recept dan echt plaatsen Beau?”, jazeker.

Dit heb je nodig (2p):
groene asperges
zakje roomsaus (voor bij groente) (het is me echt een raadsel hoe dit zo onsmakelijk kon worden)
gezouten amandelen
zak geschilde krieltjes
2 eieren
olijfolie
peper
zout

Dit moet je doen:
Het voordeel van groene asperges is dat je ze niet eerst helemaal hoeft te schillen, dat is best wel een rotwerk namelijk. De groene stengels was je gewoon even goed onder de kraan en daarna laat je ze uitlekken. Snijd wel ongeveer 1 tot 2 centimeter af van de harde onderkant. Verwarm de oven voor op 200 graden en vul een ovenschaal met de kleine, geschilde aardappeltjes en wat olijfolie, zout en peper. Roer dit goed door elkaar en zet de schaal dan voor een minuut of 20 tot 25 in de oven, totdat de krieltjes bruinig zijn. In de tussentijd grill je de asperges in een grillpan met wat olijfolie. Af en toe draai je ze even om zodat alle kanten worden gegrild, maar doe het op middelhoog vuur zodat het niet te hard gaat. In een ander pannetje kook je twee eitjes totdat ze zachtgekookt zijn. Ik doe dat altijd (altijd.) door eerst het water aan de kook te brengen, dan de eieren in het water te leggen en vanaf dat moment tel ik 6 tot 6,5 minuut. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze dan voorzichtig. In een ander pannetje maak je de roomsaus met een zakje kant-en-klare mix en water, zoals op de verpakking staat. Nog meer multitasken: ondertussen hak je ook de gezouten amandelen een beetje kleiner. Als de aardappeltjes bruin zijn, de asperges rondom licht gebakken en zacht, de roomsaus dik en de eitjes gaar… dan is het eindelijk tijd om te genieten van je creatie! Misschien met je ogen dicht.

Mijn oordeel: 7,8/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,5/10 – “De aardappeltjes waren echt fucking lekker en de asperges ook! De saus vond ik er gewoon heel onsmakelijk uitzien, daarom vond ik het automatisch niet zo lekker meer. De amandelen waren er trouwens wel goed bij, paste perfect!”
Ik at dit op 2/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten