Groene curry met spinazie, halloumi en Libanese wraps

27 jan 2020 | Aziatisch, Curry, Snel, Vegetarisch, Wraps

groene_curry_spinazie

Dat tijdperk van altijd maar beter. Stilstand is achteruitgang. Iedere maandag zul je de vorige overtreffen en ‘s avonds kook je de sterren van de hemel. Ook oké: deze gemiddeld goede curry op tafel zetten. Geen culinaire uitspatting maar wél heel simpel, prima gezond, lekker snel klaar en nog altijd een beetje anders dan anders met die halloumi en Libanese wraps. Fijne avond!

Dit heb je nodig (2p):

1 courgette
200 gram verse spinazie
half zakje groene currypasta
200 ml kokosmelk
200 ml water
halloumi (ongeveer 2/3 van het blok)
2 libanese wraps

Dit moet je doen:

Deze curry is superrrrr simpel! Dat zie je ook wel aan het lijstje ingrediënten: je hebt weinig nodig. Zet een grote pan op het vuur en verwarm daar een scheut (wok)olie in. Was de courgette, snijd er blokjes van en gooi ze in de pan. Voeg dan de currypasta toe en bak dat een paar minuten mee. Vervolgens giet je de kokosmelk en een glas water bij de groene curry. Laat dit warm worden en voeg dan steeds een handje verse spinazie toe. Zelf snijd ik de spinazie altijd een klein beetje fijn, dat eet lekkerder.

Laat de spinazie slinken en zorg dat het vocht in de pan grotendeels verdampt. Leg er dus geen deksel op en laat het op middelhoog vuur pruttelen tot een sausje. In een andere koekenpan verwarm je opnieuw een beetje olie. Dep het blok halloumi droog met een stuk keukenpapier en snijd er kleine stukjes van. Bak die goudbruin. De wraps verwarm je een paar minuten in de oven. Dan worden ze ook lekker een beetje krokant.

Serveer de groene curry met spinazie in een wat dieper bord (want: natte saus) met bovenop de gebakken halloumi en warme Libanese wraps.

Mijn oordeel: 7,4/10 – Ik vond de combi curry-wraps-halloumi heel lekker maar de spinazie maakte het net iets te slap. Die had ik fijner moeten snijden óf ik had meer currypasta toe moeten voegen. Klik hier voor meer curry inspo.
Ik at dit op 8/1/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten