groene_gazpacho_courgette

Je maakt me niet ongelukkiger dan door me soep voor te schotelen als avondmaaltijd. Van alle mogelijkheden die er zijn, alle smaken en texturen en spektakels, ga je toch niet voor die vloeibare ellende? Maar een soepie als lunch: helemaal top, wat een luxe! En in de zomer kan ik ook absoluut genieten van een frisse gazpacho. Deze groene gazpacho van courgette draaide ik in een paar minuten in elkaar. Even in de koelkast, aftoppen met cottage cheese en serveren met geroosterd brood met aioli. Lekker

Dit heb je nodig (2p):

1 courgette
1 of 2 paprika’s (gele of groene)
1 klein glas water
2 el olijfolie extra vierge + een beetje extra
3 el cottage cheese
1 citroen
0,5 groene peper (of chilivlokken)
handje peterselie
handje basilicum + een beetje extra
(gerookt) zeezout
gemalen peper

4 boterhammen (ik ging voor AH Liefde & Passie speltbrood)
aioli

Let op: ik voegde geen knoflook toe, maar dat hoort wel in een echte gazpacho. Had daar alleen ff geen zin in, zo bij die toast met aioli. Je kan 1 of 2 teentjes knoflook toevoegen als je dat wel wil natuurlijk!

 

Dit moet je doen:

Was de courgette en paprika’s en snijd ze in grove stukken om het makkelijker te maken voor je blender. Doe de groenten met het water in de blender en mix het helemaal glad. Maak jij ‘m wel met knoflook? Voeg die dan ook meteen al toe. Voeg daarna de olijfolie, 1 eetlepel cottage cheese, het sap van een halve citroen, een handje peterselie, basilicum en fijngesneden groene peper toe. Maal nog eens totdat het geheel goed gemengd en fijn is en breng op smaak met peper en zout. Zet minimaal een half uur in de koelkast, maar langer kan natuurlijk ook.

Rooster de boterhammen in een pan/in de oven/in een broodrooster en smeer er een laagje aioli op. Giet de groene gazpacho met courgette in diepe borden of kommen en versier met een eetlepel cottage cheese, een scheutje olijfolie, peper, zout, een schijfje citroen en wat verse basilicum. ‘Lepel’ op met de aioli-toast.

 

⭐⭐⭐ – Lekker fris en goed op smaak, zeker met die broodjes met aioli erbij. Niet mind-blowing spectaculair, maar dat hoeft ook niet altijd. Ik maakte ook eerder al eens gazpachos: eentje met tomaat, paprika en zongedroogde tomaat, en een andere groene op basis van komkommer en spinazie!
Ik at dit op 23/6/2022