Groene gazpacho van komkommer, spinazie en basilicum met mozzarella

7 aug 2018 | Spaans, Vegetarisch

IMG_1183

Het lijkt (! zes uitroeptekens) erop dat dit voorlopig de laatste tropische dag is en die gaan we afsluiten met een  zomerse maaltijd: gazpacho van komkommer en spinazie! Deze koude soep had ik nog niet eerder gemaakt en terwijl ik niet zo’n fan ben van koud eten én niet zo van soep, vond ik het heel geslaagd. Het is ook nog eens een extreem simpele manier om heel veel groenten binnen te krijgen. Voor de volgende keer zou ik er nog een courgette in proppen en dan kun je de rest van de dag op chocola leven. Eetse!

Dit heb je nodig (1p):
1 komkommer
3 handen verse spinazie
1 teentje knoflook
verse basilicum
sap van kwart/halve citroen
olijfolie extra vierge
mozzarella
chilipoeder
1 wit pistoletje
peper
zout

Dit moet je doen:
Het enige wat je voor het maken van de gazpacho nodig hebt, is een goede blender of staafmixer. Of eigenlijk hoeft het niet eens een topding te zijn: deze gazpacho is wel het minste wat zo’n ding moet kunnen. Om te beginnen snijd je de komkommer in wat kleinere blokjes en het teentje knoflook snijd je ook in 3 of 4 stukjes. Ik heb wel eens gehad dat het teentje knoflook tijdens het mixen op de een of andere manier ergens ónder het mes was blijven hangen en dat was niet lekker, vandaar dat ik het alvast wat kleiner snijd. Gooi de komkommer en knoflook in de staafmixer samen met een paar handjes verse spinazie en basilicum. Ook doe je er het sap van (om te beginnen) een kwart citroen bij, een scheutje olijfolie, wat peper en zout én een beetje chilipoeder om het wat meer pit te geven. Zonder die citroen en chilipeper is het al snel een slappe hap. Mix dit tot een mooi glad geheel en proef af en toe of je nog een beetje smaak van iets mist.

Zo niet giet je de soep in een diep bord of in een schaal en dan verdeel je er nog wat basilicum en komkommer overheen. Ook scheur je stukjes mozzarella af voor in de gazpacho en tot slot giet je voorzichtig nog wat extra olijfolie over de koude soep. Gazpacho is heel lekker met geroosterd brood. Deed ik ook!

Mijn oordeel: 7,8/10 – Lekkerrrr! Ik at het als lunch (is zo gemaakt, als je de soep niet helemaal terug laat koelen) en dan is het wel echt een koningsmaaltje hoor! Ga ik zeker nog eens wat variaties voor proberen!
Ik at dit op 2/8/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten