Groentepannetje met boerenkool, worstjes en Turks brood

10 dec 2018 | Hollands, Vlees

IMG_2376

I ♥ boerenkool maar zoals mijn moeder er een een stamppot van maakt, zo goed lukt het me nooit. Daarom knutsel ik graag andere dingen met deze (zo schijnt) extreem healthy kool. Ik maakte er een groentepannetje mee met een Italiaanse tomatensaus, kikkererwten en Catalaanse worstjes. Net zo winters als een stamppotje maar gewoon… ff wat anders.

Dit heb je nodig (2-3p):

1 zak boerenkool (300g)
1-2 blikken tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
Catalaanse worstjes
1 blik kikkererwten
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels oreganokruiden (of Italiaanse)
half Turks brood
400 ml water
zout
peper

Dit moet je doen:

Zet een goede, ruime koekenpan of wokpan op het vuur en verwarm hier een scheutje olie in. Snijd ondertussen de worstjes in stukjes. Ik ging voor Catalaanse worstjes maar iedere andere worst is prima, mozzarellaworstjes lijken me bijvoorbeeld heel lekker in dit gerecht! Bak de stukken worst in de olie rondom bruin. Schep vervolgens de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij en roer dit goed door. Ik gebruikte één blik tomatenblokjes maar als je met 3 of 4 mensen eet, zou ik zeker twee blikken gebruiken. Dit was een kléín beetje te droog.

Breng de saus op smaak met een eetlepel pittig paprikapoeder, twee eetlepels oreganokruiden en peper en zout. Voeg een glas water toe en daarna handje voor handje de boerenkool. Dat slinkt in de hete saus maar je moet wel even geduld hebben. Als je alle boerenkool toe hebt gevoegd, gooi je ook de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten erbij. Leg een deksel scheef op de pan en laat dit nog tien minuutjes stoven. Zorg dat het vocht nog wel kan verdampen máár kijk af en toe ook of het prutje niet té droog kookt, het moet juist een beetje smeuïg zijn. Daarom kun je op dit moment ook besluiten dat er meer tomatenblokjes in moeten.

In de tussentijd bak je een Turks brood af in de oven, ongeveer een kwart per persoon. Heeft niks met dit recept te maken maar gewoon een tip: afgelopen weekend maakte ik kleine wentelteefjes met het overgebleven (ongebakken) brood en dat was heerlijk!

Proef even of het groentepannetje genoeg smaak heeft en voeg zo nodig nog wat extra kruiden toe. Serveer de boerenkool met worstjes en kikkererwten met een paar stukjes van het brood.

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – Mega vullende en gezonde maaltijd dit, ik heb er in mijn eentje een paar dagen van gegeten (voor lunch) en de volgende dagen was het misschien nog wel lekkerder. Mijn versie had wel íets smeuïger gekund, dan was het ook iets lekkerder om met brood te eten, vandaar dat ik jou adviseer om er een beetje extra tomaat aan toe te voegen. Al met al: heel lekker.
Ik at dit op 3/12/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten