Groentepannetje met linzen, andijvie, zilveruitjes en piccalilly

31 mrt 2018 | Hollands, Vlees

IMG_9269

NIET WEGKLIKKEN! Het ziet er niet uit, ik weet het, maar geloof me aub: het was lékker! In mijn telefoon heb ik een mega lange lijst met ‘dit moet ik ooit nog eens maken’ met aan de ene kant een lijstje met onmogelijk combinaties (ik zei het al eerder: die gefrituurde augurk komt echt one day) en aan de andere kant gerechten die me eerder al goed zijn bevallen. Je gelooft ‘t niet, maar dit was er een van die laatste categorie. Het wás een groentepannetje van de Allerhande, maar ik heb hem zo totaal vervormd dat ik niet eens de moeite neem om dat recept voor je te Googelen. Mijn variant is lekkerder, echt: zoet door de tomaat, zuur door de zilveruitjes, vullend door de linzen en kruidig met kerrie…

Dit heb je nodig (1p):
linzen
andijvie
tomaat
tomatenpuree
kalkoenfilet
zilveruitjes
kerriepoeder
2 pitabroodjes
piccalilly

Dit moet je doen:
Oké, het is een zooitje, maar ik ga toch proberen het zo precies mogelijk uit te leggen. Snijd de tomaat in kleine stukjes en bak dat in wat olijfolie in een koekenpan zacht. Schep daar een klein beetje tomatenpuree doorheen zodat het wat smeuïger wordt. In een andere pan kook je de andijvie in een minuut of 7 gaar in een laagje water. In de oven bak je twee pitabroodjes bruin op 250 graden. Laat de linzen uitlekken (en afspoelen maar dat doe ik nooit #lui) en schep dat door het tomatenmengsel. Giet de andijvie af, laat het extra goed uitlekken en schep dat dan ook door de linzen en tomaat. Breng het op smaak met lekker veel kerriepoeder en wat peper en zout en als het niet smeuïg genoeg is, schep je er ook nog wat tomatenpuree doorheen. Snijd de kalkoenfilet (of kipfilet) in stukjes en roer dat ook door het pannetje. Ik gebruikte plakjes kalkoenfilet omdat ik dat toevallig nog had liggen maar je kunt het net zo goed achterwege laten of (nog lekkerder) reepjes gerookte kip gebruiken. Schep tot slot een paar eetlepels zilveruitjes door het pannetje (love die dingen) en proef of de kerriesmaak sterk genoeg is. Halveer de pitabroodjes en smeer die in met piccalilly. Eet het groentemengsel samen met stukjes brood, heel lekker!

 

Mijn oordeel: 7.7/10 – Ik moet zeggen: toen ik deze hoop op mijn bord zag liggen, twijfelde ik zelf ook wel even of het lekker kon zijn. Maar ik was en blijf enthousiast. De smaken gaan écht goed samen en met de pitabroodjes eet het heel lekker weg!
Ik at dit op 27/3/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten