Hamburger met avocado en wasabimayonaise

Weeeekend! Gisteravond had ik een borrel, vanavond heb ik een feestje en hoewel ik van plan ben me heel keurig te gedragen (scriptiedeadline nadert, kan geen weekend vieren) is een goede bodem al-tijd verstandig. Bijvoorbeeld een dikke, sappige hamburger met avocado en lekker veel wasabimayonaise… Zo lekker!

hamburger met avocado

Hamburger met avocado en wasabimayonaise

Een heel goed idee voor vanavond: een dikke, sappige hamburger met avocado en lekker veel wasabimayonaise… Zo goed!
Totale tijd 20 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 2 hamburgers
 • 2 broodjes – Meergranen.
 • 2 grote el mayonaise
 • wasabipasta
 • 1 avocado
 • 2 handjes rucola
 • 1 courgette
 • knoflookpoeder

Instructies
 

 • Begin met de courgette: snijd ‘m in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Grill ze in een grillpan (in een gewone koekenpan kan ook) met een scheutje olie en wat knoflookpoeder totdat ze aan beide kanten bruin zijn.
 • In een andere koekenpan bak je de hamburgers in een beetje boter (of olie) voor een paar minuten aan beide kanten. Dat duurt denk ik ongeveer 5-6 minuutjes.
 • Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderste laag met een goeie laag wasabimayonaise. Die maak je door een toefje wasabi te mengen met een paar druppels water, het goed door te ‘prakken’ en er daarna mayonaise aan toe te voegen. Je kunt wasabimayonaise ook kant en klaar kopen!
 • Leg daar een handje rucola op en een laag met gegrilde courgette. Daarop de burger met nóg meer wasabimayo (♥♥), een beetje extra rucola en een paar plakken avocado. Bovenste broodje erop, stokje d’r in en klaar!
Trefwoord avocado, courgette, hamburger, mayonaise, rucola, wasabi

Mijn oordeel: 8,2/10 – Ohhh zo lekker, deze burger met wasabimayonaise! Ik at ‘m eerst een keertje ‘s avonds omdat ik héél veel trek had in een echte burger (even een keertje geen vega-plakkaat) en de volgende dag at ik het weer. Zo lekker vond ik het!
Ik at dit op 7/3/2019 (en 6/3/2019)

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

 1. Hester

  Goeie dit! Alleen de kleurencombinatie al.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten