Hamburger met zongedroogde tomaatjes en citroenmayonaise

15 okt 2018 | Burger, Italiaans, Vlees

IMG_1779

ZO. HALLO. Dikke burger op je beeldscherm. Laatst had ik één van die zeldzame cravings naar een hamburger. Van de McD heb ik er ooit, jaren geleden (geen grap), eens eentje op maar verder voel ik er nooit zoveel voor. Vega burgers wel, die staan er genoeg op mijn blog, maar van die burgers die wegdrijven in het vet als je in je broodje knijpt… die heb ik nog niet eerder gemaakt. Tot nu! En wat voor een: met zongedroogde tomaat, basilicum en een frisse citroenmayo!

Dit heb je nodig (2p):

2 hamburgers (of gehakt)
zongedroogde tomaatjes
verse basilicum
halve rode ui
2 Italiaanse bollen
1 tomaat
halve citroen (rasp en sap)
mayonaise (lekker veel)
klontje boter

Dit moet je doen:

Voor deze burgers kocht ik geen gehakt maar al van die geknede burgers om ze vervolgens weer bruut door elkaar te prakken. Geen idee waarom, misschien zodat ik iets beter wist wat het formaat zou worden. In ieder geval gooi je het gehakt (in burgervorm of niet) in een grote schaal en daar ga je lekker veel ingrediënten bij gooien. Snijd wat zongedroogde tomaatjes in hele kleine stukjes, een halve rode ui in kleine snippers en wat verse basilicum zo fijn mogelijk. Breng het op smaak met een klein beetje zout en wat peper en kneed dan alles goed door elkaar. Maak er twee stevige, platte burgers van ter grootte van je broodje (dat deed ik dus niet).

Verwarm een koekenpan met daarin een flinke klont boter. Zet het vuur niet te hoog, dan is de binnenkant nog niet gaar als de buitenkant zwart is. Draai de burgers af en toe om en bak ze mooi bruin. In de tussentijd snijd de broodjes doormidden en de tomaat in dunne plakken. Voor de citroenmayonaise meng je een paar eetlepels mayonaise met het sap en de rasp van een halve citroen. Iets meer of minder naar smaak, natuurlijk.

Beleg de broodjes met een dun laagje mayo en stapel daar de plakken tomaat, de burger en wat extra zongedroogde tomaat, ringetjes rode ui en verse basilicum op. Top af met HEEL VEEL citroenmayo en pin dan het bovenste broodje met een prikker vast. Eetsmakelijk!

 

Mijn oordeel: 7,8
Oordeel eetgenoot (Florine): 7/10 – “Ja was heel lekker maar de burger was wel te dik, hij zat niet op het hele broodje. Misschien moet er ook nog wat sla bij, veldsla ofzo. En ik houd persoonlijk meer van plakkerige, zachte broodjes.”
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,5/10 – “Ik vond de burger net iets teveel gehaktbal-stijl. De citroenmayo vond ik wel heel lekker terwijl ik daar meestal niet zo van hou!”
Ik at dit op 3/10/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten