birthdaygirl

Jaja het is zover: mijn laatste jaartje als tiener is vandaag begonnen! Ik ben 19! Vanavond ga ik met studiegenootjes naar een feestje van de studievereniging. Daarvoor komen zij en mijn vriend en een paar andere vriendinnen gezellig eten en wat drinken! Afgelopen zaterdag heb ik het al gevierd met mijn vriendinnen van de middelbare school en voor familie vier ik het eigenlijk al jaaaaren niet meer. Klinkt sneu, maar ik heb twee grote families dus verjaardagen zijn dan al snel een verplichting voor alle tantes. En, heel eerlijk, ik vier mijn verjaardag ook veel liever gewoon met vriendinnen

Volgens mijn negentienjarige vriendinnen is het ‘de saaiste leeftijd ooit’ maar dat zullen we nog wel eens zien. Ik heb de laatste tijd namelijk goed nagedacht over mijn leven. Dat klinkt heel diep, maar het komt er eigenlijk op neer dat ik het allemaal een beetje saai vind.

DIEP

Toen ik 15/16 was, had ik het meest geweldige leven OOIT. Daar was ik heilig van overtuigd. Iedere vrijdag en zaterdag in de kroeg met allemaal vrienden van school en scouting en veel heerlijke feestjes. Doordeweeks moest ik om 10 uur op bed liggen en als ik in het weekend om 2 uur niet thuis was zwaaide er wat, maar echt: ik had een droomleventje. Dat kan alleen maar beter worden als ik student ben, dacht ik. Feit is dat dat nogal tegen blijkt te vallen. Ik weet niet wat het is: of ik verwacht te veel of ik ben gewoon een saaie doos. Oke, ik weet het best: het is een combinatie. Ik moet niet te veel eisen van mezelf, want ik weet best dat ik er geen plezier aan beleef als ik iedere dag van huis ben. Het grootste probleem is waarschijnlijk dat ik zat leuke dingen doe maar het me niet genoeg realiseer! Maar ik moet wel echt even een beetje los komen. Weer ‘gewoon doen!’. Ik doel niet op jointjes en trio’s, maar op grenzen verleggen en meer genieten (gewoon even voor de duidelijkheid). En wat is een beter moment dan je 19e verjaardag? Laatste kans om met die wilde haren te wapperen (joke )

 

Uiteraard schreef ik een deel van deze post vóór vorige week. In The Beau Diaries van gister vertelde ik enthousiast over gezellige avondjes uit en andere leuke dingen die ik die week had gedaan: nou, dát dus. Dat heb ik zo vaak: dat onderwerpen alweer outdated zijn als ze eindelijk klaar zijn om gepubliceerd te worden..