Hartige wafels met pesto, kaas en spinazie

27 nov 2018 | Vegetarisch

wafels

Lekker luxe lunch. Niet te moeilijk, tikkeltje chemisch maar vét goed gecombineerd. Het klinkt misschien gek, van die zoete wafels met hartige toppings, maar ik zie dit de laatste tijd steeds vaker in restaurants (zoals in die retepopulaire Streetfood Club!). Daarnaast ben ik heel groot fan van zoet-zout combi’s en toen ik deze wafels met pesto en ricotta had bedacht, moest ‘t ook sowieso uitgevoerd worden. Goedgekeurd!

Dit heb je nodig (2p):

1 pak wafelmix*
verse spinazie
Parmezaanse kaas
ricotta
groene pesto

* Ik kocht een pakket van Homemade (gewoon bij de AH) maar ik denk dat je iedere mix kunt gebruiken.

Dit moet je doen:

Ik moet zeggen dat dit gerecht niet helemaal vlekkeloos werd geproduceerd. Of eigenlijk, zonder problemen maar wel met wat geëxperimenteer eraan vooraf. Ik wist namelijk niet zeker of zoetige wafels met deze toppings wel lekker zouden zijn dus ik probeerde ‘t eerst met Parmezaanse kaas door het beslag en later met kruiden. Ik en mijn huisgenoten kwamen tot de conclusie dat die zonder toevoegingen, gewoon mix + water, by far de lekkerste waren in combinatie met de spinazie en pesto. Komt dat ff goed uit: dat was ook ‘t makkelijkst.

Wafels kun je natuurlijk ook met bakpoeder etc. gewoon zelf maken maar ik vind bakken echt heel stom dus ik wilde gewoon een kant en klare mix. Aan deze mix hoef je alleen water toe te voegen en de smaak is dan van zichzelf al een beetje zoetig. Maak de mix klaar in een grote kom.

Warm je wafelijzer op en smeer beide kanten van het ijzer heel goed in met olie of boter. Niet te snel willen doen. Hoe netter je het invet, hoe mooier de wafels. Schep dan op iedere wafelvorm twee eetlepels van de wafelmix en klap het ijzer dicht. Heb nu een paar minuten geduld en kijk dan voorzichtig of de wafel al een stevig geheel is. In totaal duurt dit denk ik zo’n 3 tot 5 minuten maar dat ligt natuurlijk aan je wafelijzer. Ondertussen rasp je de Parmezaanse kaas en verdun je de pesto met een scheutje water. Niet omdat dat lekkerder is maar omdat je het dan mooi kunt swirlen over de wafels.

Stapel de wafels op je bord met tussendoor wat verse spinazie. Schep bovenop een grote klodder ricotta en verdeel lekker veel Parmezaanse kaas. Tot slot giet je de pesto over de stapel.

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – de pesto en Parmezaanse kaas geven de wafels heel veel extra zoutige smaak en dat is echt heel lekker. De ricotta maakt het net wat smeuïger en de spinazie juist weer fris.
Oordeel huisgenoot (Kelly): geen cijfer gegeven – ik weet dat ze ze heeeel lekker vond, echt boven verwachting. Misschien had ze ook wel verwacht dat ‘t helemaal niks was maar dan nog: het was echt heel lekker.
Ik at dit op 17/11/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten