Hasselbacks en paprika met feta uit de oven

12 feb 2018 | Vegetarisch

IMG_8961

Een hippe Tasty-foodtrend waar ik ook maar eens aan moest geloven: hasselbacks. Dingen die ik met de oven doe, lopen niet altijd even goed af dus ik was een beetje sceptisch vooraf. Maar dat was niet nodig want dít is zo makkelijk dat het nog niet kan mislukken boven een kampvuur. Ik kleedde het nog een beetje aan met een gerecht waar ik in het eerste jaar van mijn studie vet veel medestudenten van heb laten eten omdat het a) vitaminen bevat maar vooral b) er kundig en culinair uitziet. Lees verder voor het recept!

Dit heb je nodig (1p):
Een paar aardappeltjes
Paprikapoeder
Chilipoeder
Peper + zout
Beetje boter
Puntpaprika
Feta
Oreganokruiden
Pijnboompitjes

Dit moet je doen:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 150 graden. Snijd daarna de aardappel in hasselback-style, oftewel in dunne plakjes die net nog een beetje aan elkaar vastzitten. Op internet vind je er superveel filmpjes van (bijvoorbeeld deze) maar ik geef je hier even een gratis tip: leg de aardappel neer en leg erachter en ervoor een eetstokje. Zo kun je met een scherp mes dunne plakjes snijden tot je het stokje raakt, dan blijft ‘ie heel aan de onderkant. Smelt daarna een klein beetje boter en mix dit met paprikapoeder, chilivlokken, peper en zout. Dit goedje giet je over de aardappels in een ovenschaal of smeer ze in met een kwastje, ook tussen de plakjes! Zet dit in de oven en ga dan verder met de paprika. Snijd die doormidden en haal de zaadjes eruit. Brokkel wat feta over de holle paprika en verdeel er wat pijnboompitjes en olijfolie over. Eventueel nog wat oregano als je dat toevallig in huis hebt en daarna in dezelfde ovenschaal als de h@s$elb@cKs (ben ik de enige die dit extreem hiphop uitspreekt mentaal?). De aardappels moeten uiteindelijk ongeveer 45 minuten in de oven staan en de paprika’s een minuut of 20.

 

Mijn oordeel: 6.8/10 – Je moet de aardappels lekker sterk kruiden, anders is het niet veel meer dan een droge aardappel, maar op deze manier helemaal lekker. De paprika’s met feta zijn zo makkelijk en echt heel goed maar het geheel was zo wel een beetje droog. Ik zou er nog een salade bij eten of een kipschnitzel, ofzo.

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten