soep_met_ei

Ik heb een haat-liefdeverhouding met soep. Zodra mijn moeder mededeelde dat we die avond soep aten, was ik knetterchagrijnig. Soep is geen maaltijd. Soep is inspiratieloos, voor mensen die te lui zijn om op eten te kauwen. Soep bleek later echter wél een uitstekend katermiddel. Deze heldere soep met ei (die mooie gemarmerde!), mie en taugé is héél simpel maar volbrengt z’n taak.

Dit heb je nodig (2p):

1 liter groentebouillon (van 1,5 blokje)
150 gram taugé
2 el sojasaus
stukje rode peper
3-4 nestjes mie
verse koriander
2 tl sesamzaad
2 Chinese marmer-eieren*

* Chinese marmer-eieren (klik voor het recept!) zien er vet uit én smaken licht kruidig. Je kunt voor deze soep ook gewoon lekker makkelijk twee eieren koken.

Dit moet je doen:

Als je de eieren hebt voorgekookt, haal ze dan nu alvast uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Breng een liter water aan de kook en laat daar 1,5 blokje groentebouillon in oplossen. Kookt het? Gooi dan de nestjes mie én de taugé erbij en laat dit een minuut of 5 meekoken. Taugé kun je eigenlijk niet rauw eten (maar grote kans dat je dat negen van de tien keer wel gewoon doet, hè?) en in dit recept kook ik de kiemen dus inderdaad een paar minuutjes. Breng de heldere soep op smaak met een beetje sojasaus en wat stukjes verse rode peper.

Giet de soep in kommen en top af met een eitje in plakjes, een bosje verse koriander en een beetje sesamzaad. Makkelijk soeppie, dus.

Mijn oordeel: 7,2/10 – Kruidige soep, lekker zout, beetje bite van de sesamzaadjes. De mie maakt het vullend maar liet wel een naar laagje achter in mijn mond, komt denk ik door het zetmeel dat door het koken in het water blijft hangen. Je kunt de mie dus ook in een apart pannetje klaarmaken en pas later, afgegoten en afgespoeld, toevoegen. Dit was ook een lekkere manier om die marmer-eieren te eten, dat kruidige voegde zeker wel wat toe aan deze simpele soep. Soep met ei vind ik wel een lekkere combi, zo was dat bij deze snelle soto soep ook al goed!
Ik at dit op 14/03/2020