Het ultieme broodje hotdog met zuurkool en augurk

1 feb 2019 | Vlees

IMG_2975

Het ultieme broodje hotdog, lieve mensen, ik heb ‘m hier voor je. Geen hogere wiskunde, geen gedoe, gewoon zo’n hotdog met de perfecte ingrediënten waarbij alle smaken elkaar versterken. Ik ben echt fan van deze combi. Ik ben sowieso al gek op augurken en dat in combinatie met heel veel saus én een vette hotdog met zuurkool is echt ♥♥ Hieronder het simpele recept!

Dit heb je nodig (2p):

4 witte pistoletjes (om af te bakken of vers)
4 hotdogs uit blik
een paar flinke augurken
zuurkool (ongeveer 100 gram)
gebakken uitjes
mosterd
ketchup

Dit moet je doen:

Oké ik blijf in twijfel: kun je zuurkool nou ook rauw eten of niet? Volgens een huisgenoot is dat echt heel ranzig en ik heb ook een hapje geproefd. Was inderdaad niet heel lekker. Dus helaas, het duurt allemaal wat langer: we gaan de zuurkool eerst even koken.

Kook de zuurkool met een scheut water in een pannetje in ongeveer 15 minuten gaar. In de tussentijd verwarm je de hotdogs in het eigen vocht in een ander pannetje. Als je pistoletjes voor in de oven hebt gekocht, bak je die nu ook af. Snijd de augurken in zo klein mogelijke stukjes.

Als de broodjes klaar zijn, maak je een inkeping waarin je een pluk zuurkool verdeeld met bovenop een hotdog. Knijp er mosterd en ketchup over en top af met lekker veel knapperige gebakken uitjes en stukjes augurk. Maak er een mooi Instaproof plaatje van en that’s it!

Mijn oordeel: 8/10 – hoe een broodje hotdog met zuurkool hoort te zijn.
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8/10 – “Weet ik veel, ehhh ja 8. Was lekker!”
Ik at dit op 18/01/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten