Hoisin noedels met aubergine en groene asperges

Hoisin is mijn nieuwe ding. Hóe kon ik al die jaren niet hebben gemerkt dat dit zó lekker is?! Inmiddels ben ik om en moet ieder Aziatisch-achtig recept geloven aan zo’n dikke klodder van dit goedje. In deze simpele maaltijd smaakte het bijzonder goed: hoisin noedels met superzachte aubergine en knapperige groene asperges. Lekker zoet-zout, zoals ik ‘t graag heb.

hoisin noedels

Hoisin noedels met aubergine en groene asperges

In deze simpele maaltijd was het bijzonder goed: hoisin noedels met superzachte aubergine en knapperige groene asperges. Lekker zoet-zout.
Totale tijd 25 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 aubergine
 • +- 8 groene asperges
 • 1 witte ui
 • 2 teentjes knoflook
 • handje noedels
 • 4-6 el hoisin
 • 4 el sojasaus
 • chilivlokken
 • sesamzaad

Instructies
 

 • Was de aubergine en snijd er kleine blokjes van. Écht klein, van een halve centimeter ongeveer, dan vind ik (en jij ook?) aubergine op z’n lekkerst.
 • Was ook de asperges en snijd die in grove stukken. Het witte uitje snipper je en de knoflookteentjes pers je uit.
 • Verwarm een koekenpan met een scheut olie, wokolie of sesamolie liefst. Fruit de ui en knoflook aan en voeg na een paar minuten ook de aubergine toe. Bak dat rondom aan totdat alle aubergine bruinig is geworden.
 • Voeg dan de asperges toe en bak ook die lichtbruin. Voeg vervolgens de hoisin, sojasaus en wat chilivlokken naar smaak toe. Zet het vuur lager en schep regelmatig om.
 • In een steelpan kook je de noedels zoals op de verpakking staat beschreven. Giet af, spoel na met koud water en schep de noedels dan direct bij de groenten en saus. Ff husselen, aftoppen met sesamzaad en tada: je hoisin noedels zijn al klaar!
Trefwoord aubergine, groene asperges, hoisin, noedels

Mijn oordeel: 8,1/10 – Ohhh, die hoisin noedels… In combinatie met de aubergine en groene asperges smaakte het zo heerlijk. Die noedels bevielen trouwens ook goed, ik kocht voor het eerst niet van die mie-nestjes, maar platte, rechte stengels zoals je ook spaghetti zou kopen. Weet niet waarom, maar ik vond ze sowieso lekkerder dan die nestjes!
Ik at dit op 28/5/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

 1. HannaH

  Heerlijk, dat komt op mijn weekmenu.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Recepten met aubergine, 10 x makkelijk maken - All Kinds of Things - […] nu op dit lijstje van recepten met aubergine. Als je het recept wilt weten, ga je naar de site…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten