hoisin noedels

Hoisin is mijn nieuwe ding. Hóe kon ik al die jaren niet hebben gemerkt dat dit zó lekker is?! Inmiddels ben ik om en moet ieder Aziatisch-achtig recept geloven aan zo’n dikke klodder van dit goedje. In deze simpele maaltijd smaakte het bijzonder goed: hoisin noedels met superzachte aubergine en knapperige groene asperges. Lekker zoet-zout, zoals ik ‘t graag heb.

Dit heb je nodig (2p):

1 aubergine
+- 8 groene asperges
1 witte ui
2 teentjes knoflook
handje noedels
hoisin (zeg, 5 el?)
4 el sojasaus
chilivlokken
sesamzaad

Dit moet je doen:

Was de aubergine en snijd er kleine blokjes van. Écht klein, van een halve centimeter ongeveer, dan vind ik (en jij ook?) aubergine op z’n lekkerst. Was ook de asperges en snijd die in grove stukken. Het witte uitje snipper je en de knoflookteentjes pers je uit.

Verwarm een koekenpan met een scheut olie, wokolie of sesamolie liefst. Fruit de ui en knoflook aan en voeg na een paar minuten ook de aubergine toe. Bak dat rondom aan totdat alle aubergine bruinig is geworden. Voeg dan de asperges toe en bak ook die lichtbruin. Voeg vervolgens de hoisin, sojasaus en wat chilivlokken naar smaak toe. Zet het vuur lager en schep regelmatig om.

In een steelpan kook je de noedels zoals op de verpakking staat beschreven. Giet af, spoel na met koud water en schep de noedels dan direct bij de groenten en saus. Ff husselen, aftoppen met sesamzaad en tada: je hoisin noedels zijn al klaar!

 

Mijn oordeel: 8,1/10 – Ohhh, die hoisin noedels… In combinatie met de aubergine en groene asperges smaakte het zo heerlijk. Die noedels bevielen trouwens ook goed, ik kocht voor het eerst niet van die mie-nestjes, maar platte, rechte stengels zoals je ook spaghetti zou kopen. Weet niet waarom, maar ik vond ze sowieso lekkerder dan die nestjes!
Ik at dit op 28/5/2020