Hollandse pot: slavink, gebakken aardappeltjes en appelmoes

5 jun 2019 | Hollands, Vlees

IMG_4301

Door alle tropische curry’s en pasta’s vergeten we wel eens hoe goed Hollands’ glorie proeft. Want: wie wordt er niet warm van een AVG’tje op z’n tijd? Gebakken aardappels, gekookte groente, een lekker stuk vlees en een flinke lading appelmoes. Vorige week had ik mega veel zin in een goeie ouwe slavink en ik kreeg bovenstaand plaatje niet uit mijn hoofd. Soms moet je er even aan herinnerd worden dat dit ook nog bestaat.

Dit heb je nodig (2p):

400 gram krieltjes met kruiden
400 gram broccoli
2 slavinken
appelmoes
mayonaise

Dit moet je doen:

Men neme drie pannen: twee koekenpannen en een grote pan met water. In de koekenpannen verwarm je scheutjes olie. In de een bak je de slavinken op heel laag vuur rondom bruin en in de ander de krieltjes. De broccoli (diepvries, die is al voorgesneden) kook je in een paar minuten beetgaar. Afgieten en alles samen opdienen met lekker veel appelmoes en een beetje mayo.

Mijn oordeel: 7,5/10 – Sjonge, dit is af en toe toch zo lekker?
Oordeel eetgenoot (Joran): Hij was heel verbaasd dat hij een keer zo’n maaltijd van mij kreeg en hij was er bijzonder blij mee, hahaha.
Ik at dit op 30/5/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Fien

    Nou ja 😉 Zo’n simpel agv-tjerk

    Antwoord
  2. Cor groenheide

    Goedemorgen beste keukenmeid. Het is een heerlijk eenvoudig recept maar erg lekker.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten