Honing-mosterd pulled chicken tortizza’s met appel

14 feb 2018 | Pizza, Vlees, Wraps

IMG_8973

Wow wow wow heftig! Dit is zo’n gevalletje ‘eet alles waar je van houdt gewoon lekker tegelijk’ want dat kan niet mislukken (op dit denkbeeldige lijstje staat o.a. nog gefrituurde augurk). Een tijdje geleden ontdekte ik hoe makkelijk pulled chicken te maken is en hoe lekker dat is. Vorige keer maakte ik dat met barbecuesaus en ik moet zeggen: deze honingmosterdsaus is vét lekker en komt in de buurt van dat niveau. Hieronder vind je het recept en mijn eindoordeel.

Dit heb je nodig (1p):
2 wraps
een klein beetje kwark
kipfilet
kipbouillon
pittige mosterd
honing
citroensap
rode ui
paprikapoeder
appel
veldsla

Dit moet je doen:
Zet een kleine steelpan met water op het vuur en los daar een blokje kipbouillon in op. Gooi daar de kipfilet in z’n geheel in en laat dit koken totdat de kip helemaal wit en dus gaar is. Snijd ondertussen een half rood uitje in kleine blokjes en een halve appel in dunne plakjes. In een apart bakje maak je de saus door een paar scheppen mosterd te mengen met honing, citroensap en een beetje paprikapoeder (geeft het net wat meer smaak maar is niet echt onmisbaar ofzo). Ondertussen moet je goed proeven of het niet te pittig of juist te zoet is, want dat ligt maar net aan je mosterd. Ik had speciaal nieuwe, grove mosterd gekocht en daar moest echt veel honing bij om het eetbaar te maken. Als de smaak goed is, gooi je de uitjes erbij en schep je de kip er doorheen. Die heb je hiervoor met twee vorken in sliertjes uit elkaar getrokken (hele satisfying taak dit). Smeer de wraps in met een klein laagje kwark of crème fraîche, net wat je in huis hebt, zodat de tortizza’s wat smeuïger worden. Verdeel hier je kipmengsel over en top af met de plakjes appel. Zet dit tussen de 5 en 10 minuten in de oven op 150 graden, ze zijn klaar als de randjes lichtbruin worden en de appel zacht is. Maak de tortizza’s af met een beetje veldsla en eventueel nog wat honing en/of zout.

 

Mijn oordeel: 6.8/10 – Het idee is leuk maar ik miste nog steeds iets romigs, iets smeuïgs. Aan de smaak ligt het niet, die is top, maar misschien had er nog wat crème fraiche ofzo door het kipmengsel gemoeten. Al met al prima lunch.
Ik at dit op 14/2/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten