Hummus van witte bonen, citroen en veel knoflook

21 jun 2018 | Midden-Oosters, Vegetarisch

IMG_0250

Ik ben de laatste tijd steeds meer into de dips. Muhammara, baba ganoush, labneh (die komt nog online 😉 ) … En nu een gefreestylede hummus van witte bonen en citroen! Mijn moeder gaf me dit recept, geïnspireerd op een bijgerecht van de Allerhande, en het leek me vet lekker! Ik vind dan ook alles met citroen lekker. Alles. Ik vind brood oersaai maar met zo’n simpele en frisse dip als dit helemaal lekker.

Dit heb je nodig:
witte bonen in pot
citroensap en –rasp
2 teentjes knoflook
olijfolie extra vierge
peper
zout
brood

Dit moet je doen:
Om te beginnen: gadver, ik had bonen gekocht in een soort van gelei in een pot en dat zag er echt alles behalve lekker uit. Dat wilde ik niet in m’n dip hebben, dus ik spoelde de bonen eerst goed af in een vergiet. Daarna gooi je de bonen in de blender. Daarbij doe je twee teentjes knoflook die je alvast in iets kleinere stukken snijdt. Ook rasp je de schil van een halve citroen en van diezelfde helft gebruik je het sap. Eventueel gebruik je natuurlijk meer rasp en sap maar dat kun je dan beter later toevoegen. Giet er een flinke scheut olijfolie extra vierge bij en wat peper en zout. Mix dit totdat het een smeuïg en glad prutje is. Is het te droog, voeg dan nog wat olijfolie of desnoods wat water toe. Het leven kan zo simpel zijn jongens. Rooster in de tussentijd een paar boterhammen in een broodrooster of tussen je tosti-ijzer en gebruik die om de dip mee op te lepelen!

Mijn oordeel: 7,8/10 – Makkelijk, lekker, duurt nog geen twee minuten. Ik denk zelfs dat mensen die normaal niet van bonen houden dit lekker zouden vinden. Je moet het gewoon niet vertellen, dan merken ze ‘t niet.
Ik at dit op 19/06/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. evelien

  Wat een fijn recept! Heel erg leuk om zelf te maken en lekker simpel.
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
  • admin

   Heeeel simpel inderdaad! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten