20160314_073031

Vandaag is de dag: ik ben tiener-af. Mijn tweede verjaardag in Utrecht zonder pappie en mammie (en de schattige broertjes die je hierboven ziet) en de derde verjaardag zonder mijn ouders an sich: op de dag dat ik 18 werd zijn ze doodleuk op vakantie gegaan. Maar daar zit ik niet mee hoor, ik vermaak me prima. Ik typ dit nu alvast op dinsdagavond, en vooralsnog ziet mijn verjaardag er goed uit. ‘s Ochtends college, ‘s middags lekker vrij van werk en ‘s avonds komen lieve vriendinnen langs.

En dan begint ‘t vanaf morgen allemaal voor het echie. Als twintiger moet ik natuurlijk mijn leven op een rijtje gaan krijgen. Orde in de tent. Ik zocht net even het artikel dat ik schreef voor mijn 19e verjaardag. Ik vond het saai, ik wilde ‘gewoon doen!’ en spanning. Nou, dat kreeg ik. Maar er is altijd meer: ik maakte een lijstje van twenty things to do als twintigjarige…

fileparkeren onder de knie krijgen
control de alcohol
nooit meer alleen het onderste stukje been scheren voor een enkelbroek
fitgirl worden
backpacken! Als ik 20 jaar 3 maanden en 18 dagen oud ben, om precies te zijn

nooit meer naar 16+ clubs (eindelijk, thank god)
zwarte koffie leren drinken (grapje, is me op de valreep van mijn 19-jarige leven nog gelukt)
nooit meer vijf eierkoeken als lunch
niet meer jaloers zijn op vriendinnen
afkicken van Facebook

sparen
niet meer tandenpoetsen overslaan
regelmatiger bloggen
verliefd worden op een Griek (of Thai) (haha) (dacht het niet)
nóg een keertje een column schrijven voor Metro (want dat was leuk!)

studeren in het buitenland (staat ook al op de planning, lekker naar Griekenland!)
niet meer door andere mensen heen praten (slechte eigenschap)
nooit meer kwaaltjes Googelen
vaker karaoke
open staan voor nog meer spanning en sensatie