IK BEN 20!

17 mrt 2016 | Leven

20160314_073031

Vandaag is de dag: ik ben tiener-af. Mijn tweede verjaardag in Utrecht zonder pappie en mammie (en de schattige broertjes die je hierboven ziet) en de derde verjaardag zonder mijn ouders an sich: op de dag dat ik 18 werd zijn ze doodleuk op vakantie gegaan. Maar daar zit ik niet mee hoor, ik vermaak me prima. Ik typ dit nu alvast op dinsdagavond, en vooralsnog ziet mijn verjaardag er goed uit. ‘s Ochtends college, ‘s middags lekker vrij van werk en ‘s avonds komen lieve vriendinnen langs.

En dan begint ‘t vanaf morgen allemaal voor het echie. Als twintiger moet ik natuurlijk mijn leven op een rijtje gaan krijgen. Orde in de tent. Ik zocht net even het artikel dat ik schreef voor mijn 19e verjaardag. Ik vond het saai, ik wilde ‘gewoon doen!’ en spanning. Nou, dat kreeg ik. Maar er is altijd meer: ik maakte een lijstje van twenty things to do als twintigjarige…

fileparkeren onder de knie krijgen
control de alcohol
nooit meer alleen het onderste stukje been scheren voor een enkelbroek
fitgirl worden
backpacken! Als ik 20 jaar 3 maanden en 18 dagen oud ben, om precies te zijn

nooit meer naar 16+ clubs (eindelijk, thank god)
zwarte koffie leren drinken (grapje, is me op de valreep van mijn 19-jarige leven nog gelukt)
nooit meer vijf eierkoeken als lunch
niet meer jaloers zijn op vriendinnen
afkicken van Facebook

sparen
niet meer tandenpoetsen overslaan
regelmatiger bloggen
verliefd worden op een Griek (of Thai) (haha) (dacht het niet)
nóg een keertje een column schrijven voor Metro (want dat was leuk!)

studeren in het buitenland (staat ook al op de planning, lekker naar Griekenland!)
niet meer door andere mensen heen praten (slechte eigenschap)
nooit meer kwaaltjes Googelen
vaker karaoke
open staan voor nog meer spanning en sensatie

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

8 Reacties

 1. Sandra

  Gefeliciteeeeeerd Beau! Enjoy your day! De zon schijnt al voor je, haha.
  Ik vind je lijstje tof. Hopelijk vind je een leuke Griek daar hahaha. Ik moest ook lachen om het feit dat jij als je een enjelbroek draagt alleen dat blote stukje been scheert. :’)

  Antwoord
  • admin

   Ja het was superlekker weer! Dankje! 🙂

   Antwoord
 2. Stella

  Congratulations! <3 En ik heb echt zitten gniffelen bij je lijstje! Wat staan er leuke dingen op, eigenlijk! Echt dingen waarvan ik ook denk van: "Oef, zou ik ook op mijn lijstje moeten zetten". Wat dacht je van nooit meer kwaaltjes Googlen (zoooo sleeeeecht) en ehhh fileparkeren onder controle krijgen. Alhoewel, bij mij zou er dan moeten staan: überhaupt de weg op durven in een auto. (Oeps). HELE FIJNE AVOND NOG EN CELEBRATE THAT SHIT OUT OF THE DAY. Ofzo. Knuffels!

  Antwoord
  • admin

   Dankjewel! 🙂 Die shit is gecelebrated!

   Antwoord
 3. Britt

  Gefeli nog! Leuk lijstje ook. Waar kan ik je column voor de metro teruglezen :-)?

  Antwoord
 4. Rianne

  Nog van harte gefeliciteerd! Hopelijk heb je een fijne dag gehad 🙂

  Antwoord
 5. Sonja

  Nog gefeliciteeerd!! Hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad! En een super leuk lijstje heb je gemaakt, het gaat van hele kleine tot hele grote dingen, leuk om te lezen 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten