Ik ga studeren in Griekenland!

9 feb 2016 | Leven, Reizen

IMG_3863

Wauw, ik geloof niet dat ik ooit had voorzien dat ik zo’n artikel zou gaan typen. Studeren in het buitenland? Neejoh, doe niet zo gek. Ben ik toch veel te Hollands voor. Dichtbij m’n boerenkoolprakkie en lekker warm bij de boyfriend. Sinds het uit is en ik die klap begon te accepteren, heb ik het gevoel dat álles mogelijk is en heb ik ernstig de behoefte aan mijn grenzen verleggen. Quarterlifecrisis, inderdaad (haha come judge me). Ik vind het wel fijn: het brengt me ergens. Ik DOE dingen. Heel fijn.

Maar goed: afgelopen oktober besloot ik ‘gewoon even te gaan kijken’ bij een voorlichting over studeren in het buitenland. Nieuwsgierigheid. Naar de informatie heb ik niet geluisterd; ineens zag ik me al helemaal lopen in een vreemde stad en kon ik aan niets anders meer denken. Ik besloot het gewoon te doen, waarom ook niet? Ik bekeek ellendig veel universiteiten en tot een paar dagen voor de deadline stond Malta op de eerste plaats.

Toen ik na een college naar huis wilde fietsen om diehard aan m’n motivatiebrief te beginnen, maakte mijn fiets ineens een bocht naar rechts. Het lot bepaalde dat ik vandaag ging lunchen bij De Ontdekking, hier met een Grieks meisje aan de praat raakte en zij me een leuke studentenstad tipte: Thessaloniki. En het leukste van alles: Aristotle University of Thessaloniki heeft een speciale afdeling gericht op journalistiek en massamedia. In het Engels, voor Erasmusstudenten.

Griekenland! Ho shit, hoe kon ik daar niet eerder aan denken? Ik vind Griekenland zó lekker en leuk. Het eten, het landschap, temperatuurtje, alles chill. Alleen de Griekse mannen zijn nog niet helemaal m’n ding, maar wie weet hè. Ik gooide mijn plan om en besloot mijn inschrijving op deze universiteit te richten. Op 1 december leverde ik mijn pakketje met motivatiebrief, studyplan, CV en financial plan in en afgelopen week kreeg ik het verlossende mailtje: ik ben geselecteerd voor mijn eerste keus!

Ik besef het niet helemaal. Van september tot en met februari studeer ik (als alles goed gaat) gewoon journalistiek in Griekenland. Het is wel zo dat ik met sommige dingen denk ‘volgend jaar Kerst? nee, dan ben ik er niet’ maar ik ben totaal nog niet zenuwachtig of bang. Ik heb er eigenlijk alleen maar heel veel zin in, ik ben heel benieuwd naar deze ervaring! Ik hou jullie op de hoogte 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

6 Reacties

 1. Stella

  Oh my.. HELD! Ik ben trots op je. En ook wel een beetje jaloers dat ik dit soort dingen niet durf, hihi. Oh men Griekeland, ik ga echt al kwijlen van het idee. En journalistiek natuurlijk, altijd goed. Liefffffs.

  Antwoord
 2. Evelyne

  Oh wat leuk! Ikzelf had dit nooit gedurfd, maar juich zo’n dingen alleen maar toe naar anderen 😉 Dit is echt een once in your lifetime-moment! Ik ben benieuwd naar je verhalen.

  Antwoord
 3. Sandra

  Wauw wat super GAAF!!! Zó knap dat je dit nu allemaal durft en je kansen grijpt. Ik geef je groot gelijk hoor! Griekenland is tof, dus de keuze is top haha. Gaaaaf!

  Antwoord
 4. Sonja

  Woehoeeee wat tof dat jij hetzelfde semester als ik ook in het buitenland gaat studeren!! En wat super dat je je grenzen zo aan het verleggen bent joh, denk dat het je alleen maar heel veel kan gaan opleveren qua leuke ervaringen en dat je er sterker van wordt! En dat het lot het dus eigenlijk een beetje zo voor je heeft bepaald: dan moest het wel zo zijn, ofzo. Hoewel ik niet echt in die dingen geloof hoor, haha. Maar toch voelt het dan een klein beetje zo;) Ik vind het soms ook wel een beetje spannend hoor, inderdaad dat je weet dat je er met sommige dingen gewoon niet zult zijn… Maar we gaan vast allebei een geweldige tijd tegemoet!! Oja en tof ook dat je daar journalistiek kan doen, helemaal top!

  Antwoord
  • admin

   Hahaha ik snap wat je bedoelt! Jij gaat naar Zuid-Afrika zag ik, wat ga je er studeren?

   Antwoord
 5. Teddy

  Wat gaaf zeg dat je voor je eerste keus gekozen bent! Heel erg veel plezier alvast 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten