IMG_3863

Wauw, ik geloof niet dat ik ooit had voorzien dat ik zo’n artikel zou gaan typen. Studeren in het buitenland? Neejoh, doe niet zo gek. Ben ik toch veel te Hollands voor. Dichtbij m’n boerenkoolprakkie en lekker warm bij de boyfriend. Sinds het uit is en ik die klap begon te accepteren, heb ik het gevoel dat álles mogelijk is en heb ik ernstig de behoefte aan mijn grenzen verleggen. Quarterlifecrisis, inderdaad (haha come judge me). Ik vind het wel fijn: het brengt me ergens. Ik DOE dingen. Heel fijn.

Maar goed: afgelopen oktober besloot ik ‘gewoon even te gaan kijken’ bij een voorlichting over studeren in het buitenland. Nieuwsgierigheid. Naar de informatie heb ik niet geluisterd; ineens zag ik me al helemaal lopen in een vreemde stad en kon ik aan niets anders meer denken. Ik besloot het gewoon te doen, waarom ook niet? Ik bekeek ellendig veel universiteiten en tot een paar dagen voor de deadline stond Malta op de eerste plaats.

Toen ik na een college naar huis wilde fietsen om diehard aan m’n motivatiebrief te beginnen, maakte mijn fiets ineens een bocht naar rechts. Het lot bepaalde dat ik vandaag ging lunchen bij De Ontdekking, hier met een Grieks meisje aan de praat raakte en zij me een leuke studentenstad tipte: Thessaloniki. En het leukste van alles: Aristotle University of Thessaloniki heeft een speciale afdeling gericht op journalistiek en massamedia. In het Engels, voor Erasmusstudenten.

Griekenland! Ho shit, hoe kon ik daar niet eerder aan denken? Ik vind Griekenland zó lekker en leuk. Het eten, het landschap, temperatuurtje, alles chill. Alleen de Griekse mannen zijn nog niet helemaal m’n ding, maar wie weet hè. Ik gooide mijn plan om en besloot mijn inschrijving op deze universiteit te richten. Op 1 december leverde ik mijn pakketje met motivatiebrief, studyplan, CV en financial plan in en afgelopen week kreeg ik het verlossende mailtje: ik ben geselecteerd voor mijn eerste keus!

Ik besef het niet helemaal. Van september tot en met februari studeer ik (als alles goed gaat) gewoon journalistiek in Griekenland. Het is wel zo dat ik met sommige dingen denk ‘volgend jaar Kerst? nee, dan ben ik er niet’ maar ik ben totaal nog niet zenuwachtig of bang. Ik heb er eigenlijk alleen maar heel veel zin in, ik ben heel benieuwd naar deze ervaring! Ik hou jullie op de hoogte