Indiase butter chicken met komkommer en naanbrood

25 sep 2018 | Aziatisch, Vlees

IMG_1625

Indiase butter chicken! Dit gerecht stond al heel lang op mijn to cook-lijstje, vooral omdat anderen er zo lyrisch over zijn. Door de slagroom en roomboter wordt deze curry met kip heel lekker romig en zacht (en kneitervet maar dat is oké). Zelf had ik het nog niet eerder gegeten. Of mijn versie met komkommer en naanbrood op de echte versie lijkt, weet ik dus niet. Lekker was het sowieso, dus hieronder vertel ik je er alles over!

Dit heb je nodig (2p):
kipdijfilet
roomboter (twee klontjes/eetlepels?)
2 eetlepels garam masala
theelepel kaneel
1 eetlepel paprikapoeder
2 teentjes knoflook
1 wit ui
50 ml slagroom
2 eetlepels kwark
tomatenblokjes
sap van een halve citroen
4 naanbroodjes (kant en klaar, die met koriander zijn lekker!)
1 komkommer

Dit moet je doen:
Ohhh shit, lange lijst met ingrediënten. Maar echt: als ik het kan, dan kan jij dit ook. Begin met de marinade voor de kip. Zoals altijd is het lekkerder naarmate je ‘m langer laat intrekken, maar ik vond het na een half uurtje wel mooi geweest. In ieder geval maak je de marinade door de kwark te mengen met twee teentjes knoflook, het sap van een halve citroen en een eetlepel garam masala. Dat is een kruidenmix die je voor niet heel veel geld kunt kopen bij alle supermarkten en ‘t smaakt eigenlijk altijd top in Indiase gerechten. Snijd de kipdijfilet in stukjes, schep het door de marinade en zet het dan in de koelkast. Kipdijfilet is ietsjes duurder dan gewone kipfilet maar ook iets malser.

Verwarm een grote wokpan met een scheutje olie en fruit daar een gesnipperd wit uitje in aan. De kipstukjes gooi je nu inclusief marinade in de pan en dit bak je op middelhoog vuur rondom aan. Gooi er nog wat extra kruiden bij: paprikapoeder, kaneel (klein beetje) en nog wat garam masala. Giet daarna de tomatenblokjes bij de kip en roer er ook een flinke scheut slagroom doorheen. Zorg dat het mengsel goed geroerd is en laat de butter chicken (die nog niet butter is) nu een minuut of 10 tot 15 zachtjes pruttelen. De kip gaart zo en de kruiden trekken lekker in. Proef daarna of je van een soort kruiden nog iets mist. Ondertussen haal je een komkommer door de spirelli en ook grill je de naanbroodjes in de oven of tussen je tosti-ijzer. Als de kip klaar is, roer je een flinke klont roomboter door de curry totdat die helemaal gesmolten is. Met ‘flinke klont’ bedoel ik niet het halve blok maar je moet ook niet te weinig doen, dat is zonde. Grof gezien zijn het denk ik twee/drie eetlepels.

Dien de butter chicken op met sliertjes komkommer voor de knapperigheid en met de naanbroodjes.

 

Mijn oordeel: 8/10 – Jaaa dit is lekker! Hele lekkere, zachte Indiase curry, vooral met die naanbroodjes!
Ik at dit op 12/9/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Oooh dit ljjkt me top! Ik zou wel eerder verwachten dat het een soort curry is en dus pittig en dat is het niet lijkt me, maar alsnog heel lekker. Vooral met die boter erdoor hahaha.

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Nee het was niet pittig inderdaad! Wel heeeel lekker, juist door die boter gehehe

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten