indiase curry met yoghurt

Curry is immer gut! Deze keer maakte ik een versie op aanraden van een vriendin, met wie ik ondertussen aan de telefoon hing. Met zelfgemaakte naan (lekker dik en fluffy!), linzen en heel veel groenten. De cashew bovenop bedacht ik er zelf bij, en dat gaf deze zachte curry met yoghurt een lekkere bite. Ik vond ‘m echt heel goed! Oh, en heel erg voorraadkast-proof. Maar dat is nu niet zo’n ding meer hè?

Dit heb je nodig (2p):

2 zoete aardappelen
0,5 koffiekopje rode linzen (gedroogd)
200 ml groentebouillon
200 gram bloemkoolroosjes
1 blik tomatenblokjes
1 witte ui
2 teentjes knoflook
1 el Indiase masala

verse koriander
1 handje cashewnoten

120 gram bloem
1 el yoghurt
scheutje melk (ongeveer 30 ml)
1 tl gist
1 tl suiker
olijfolie
zout

Dit moet je doen:

Dit keer maakte ik iéts ingewikkeldere naan dan ik normaalgesproken doe, namelijk met gist en dus rijstijd. Dat was op aanraden van een vriendin, want hiermee worden de broodjes dus lekker dik en luchtiger. Het proberen waard, dus. Wil je écht makkelijke naan? Klik dan hier voor een recept met maar 3 (oké 4) ingrediënten!

Begin dus al een beetje op tijd met het deeg van deze naan, zodat ‘ie straks tenminste een halfuurtje kan rijzen. Meng de gist in een apart bakje met een heel klein beetje water zodat het proces op gang komt, en zet dat even aan de kant. In een kom meng je de bloem, yoghurt, een beetje suiker, een scheut melk en een scheut olijfolie. Voeg de gist toe, roer en kneed het weer door, en voeg dan nog een beetje zout toe. In deze volgorde ook, in verband met het effect van zout op gist. Je deeg is extréém plakkerig, maar op de een of andere manier moet je er wel nog een bol van kunnen kneden. Is het echt te dun? Voeg dan meer bloem toe. Maar het is dus wel echt de bedoeling dat het nat, kleverig en heel elastisch is. Leg het bolletje in de schaal en dek het ‘af’ met een dun laagje olie. Zet dit tenminste 30 minuten weg op een warme plek, de badkamer ofzo

Handen wassen en door! Pak er een ruime pan bij en rooster daar een handje cashewnoten goudbruin in. Houd ze daarna even apart en verwarm dan wat olie in de pan. Fruit het uitje, pers de teentjes knoflook en bak ook de masala-kruiden mee. Schil de zoete aardappelen en bak die ook kort mee. Giet de tomatenblokjes en bouillon erbij en voeg de bloemkoolroosjes en gedroogde linzen toe. Dek het af met een deksel en laat dit dan tussen de 20-30 minuten pruttelen. Langer mag ook! Zorg dat het geheel wel vochtig blijft en dat de groenten goed garen.

In de tussentijd pak je het deeg er weer bij. Als het goed is, is de bol een stuk groter geworden. Verwarm een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de bol in tweeën en kneed er tussen je handen twee platte broodjes van. Bak die aan beide kanten in de hete pan, zonder extra olie.

Schep de Indiase curry in een diep bord en serveer het met een extra lepel yoghurt, verse koriander en een paar geroosterde cashewnootjes. En een naan, natuurlijk. Eetse!

 

Mijn oordeel: 8/10 – Die naan was goeeed! Heel fluffy en dik! Ik denk dat ik volgende keer wel eerder voor een simpele versie (of kant en klare, hihi) zou gaan, maar als je de tijd hebt is dit zeker wel leuk en lekker om te proberen. De Indiase curry met yoghurt (erop dan, niet erin!) vol groenten smaakte verder heel goed!
Ik at dit op 6/5/2020