Indiase dahl curry met linzen, zoete aardappel en spinazie

16 okt 2018 | Aziatisch, Rijst, Vegetarisch

IMG_1809

Eigenlijk was het de bedoeling dat dit een hele smakelijke kom met een gelige dahl curry werd maaaaar… ik kocht de verkeerde linzen en toen werd het een soort strontvliegenkleur. Klinkt niet zo lekker maar de smaak was dat des te meer: lekker kruidig, zoetig door de kokosmelk en zoete aardappel en bomvol groenten!

Dit heb je nodig (2p):

1 blik linzen (400g)
1 grote zoete aardappel
1 kleine witte ui
1 teentje knoflook
kokosmelk (250 ml)
300 ml bouillon
1 eetlepel pittige paprikapoeder
1 eetlepel kurkuma (niet heel belangrijk)
2 eetlepels garam masala
verse spinazie (300g)
1 kopje rijst
verse koriander (ook niet mega belangrijk)
beetje citroensap (uit zo’n flesje bijvoorbeeld)

Dit moet je doen:

Zoals je ziet bevat dit gerecht nogal wat ingrediënten dus let’s go: zet een wokpan op het vuur en verwarm hier een scheut olie in. Snipper het uitje en pers het teentje knoflook uit, fruit alles aan in de olie. Gooi hier ook alvast wat kruiden bij: een eetlepel garam masala, een eetlepel paprikapoeder en eventueel iets om het pittig te maken. Mijn paprikapoeder is al spicy dus ik voegde verder niets toe. Behalve kurkuma, in een poging de kleur iets smakelijker geel te krijgen maar als je dat dus niet in huis hebt zou ik het lekker weglaten.

Schil de zoete aardappel en snijd er kleine blokjes van. Hoe kleiner de blokjes, hoe sneller ze straks garen. Gooi de blokjes aardappel in de pan en roer het even door. Spoel de linzen goed af en gooi dan ook die erbij. Heb eerlijk gezegd geen idee waarom iedereen linzen altijd afspoelt (behalve omdat het goedje eromheen in blik er heel smerig uitziet) maar ik doe het ook maar. Zet ondertussen ongeveer een halve liter bouillon (ik deed groentebouillon) klaar. Giet de kokosmelk bij de groenten en de kruiden en giet daar ook een flinke scheut bouillon bij zodat alles ‘onder water staat’.

Laat dit ongeveer een kwartier tot 20 minuten borrelen en pruttelen zodat de aardappel zacht wordt en de smaken lekker in de dahl curry trekken. Als de saus te droog wordt, voeg je nog wat bouillon toe. Ik heb zelf ook nog wat extra kruiden toegevoegd, vooral een beetje meer garam masala. In de tussentijd breng je een grote pan water aan de kook en daar dompel je de verse spinazie héél kort in onder. D’r in en d’r uit. Dertig seconden ofzo. Ook kook je één kop rijst in twee koppen water. Dien de Indiase dahl curry op met een schep rijst, wat spinazie en wat citroensap om het iets frisser te maken. Voor de liefhebbers nog een beetje koriander!

 

Mijn oordeel: 7,7/10
Oordeel eetgenoot (Joran): “Echt heel lekker!”
Ik at dit op 8/10/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten