IMG_4288

Morning! Ik voelde me van de week heel even alsof ik een geniaal idee had uitgewerkt: ik maakte Indiase pizza van naan met daarop een mega lekkere topping met onder andere aubergine en mangochutney. Ik vind naan zo lekker dat ik het liefst de maaltijd dáár omheen bouw in plaats van de naan als extraatje te zien, dus zo ontstond dit idee. Blijkt niets nieuws te zijn, helaas, maar het was wél een groot succes. Ziet er ook nog eens mooi uit, hier maak je sowieso indruk mee!

Dit heb je nodig (2p):

4 kleine naanbroodjes (koriander/knoflook)
halve aubergine
1 klein blikje tomatenpuree
1 klein blikje kikkererwten
2 el crème fraîche
mangochutney
verse koriander
zout

Dit moet je doen:

Helemaal fijn: dit is s u p e r simpel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de (halve) aubergine en snijd er hele fijne blokjes van. Verwarm een grote scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine daar voor een minuut of 5 in aan zodat ‘t echt goed gebakken wordt. Schep dan de tomatenpuree erbij, breng het op smaak met wat zout en roer het goed door.

Beleg de naanbroodjes met een laag van het auberginemengsel. Giet en spoel de kikkererwten af en verdeel ook die over de broodjes. Schuif dit voor 6-8 minuten in de oven. Top ze daarna af met mangochutney, crème fraîche en verse koriander. De chutney en crème fraîche kun je eerst verdunnen met een klein scheutje water zodat je het zo lekker over de Indiase pizza kunt drizzelen

Mijn oordeel: 8/10 – Wow, verassend lekker! Dat aubergineprutje was een spontaan idee maar was hier echt heel lekker bij. Aanrader dit!
Oordeel eetgenoot (Ilona): Ilona vond ‘t ook heel lekker! Ze heeft wel de kikkererwten eraf gepeuterd want daar houdt ze niet van.
Ik at dit op 30/5/2019