Indiase pizza van naan met aubergine en mangochutney

Morning! Ik voelde me van de week heel even alsof ik een geniaal idee had uitgewerkt: ik maakte Indiase pizza van naan met daarop een mega lekkere topping met onder andere aubergine en mangochutney. Ik vind naan zo lekker dat ik het liefst de maaltijd dáár omheen bouw in plaats van de naan als extraatje te zien, dus zo ontstond dit idee. Blijkt niets nieuws te zijn, helaas, maar het was wél een groot succes. Ziet er ook nog eens mooi uit, hier maak je sowieso indruk mee!

pizza van naan

Indiase pizza van naan met aubergine en mangochutney

Ik voelde me van de week heel even alsof ik een geniaal idee had uitgewerkt: ik maakte Indiase pizza van naan met daarop een topping met mangochutney.
Totale tijd 15 minuten
Keuken Indiaas
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 4 kleine naanbroodjes – Koriander/knoflook.
 • 0,5 aubergine
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 1 klein blikje kikkererwten
 • 2 el crème fraîche
 • mangochutney
 • verse koriander
 • zout

Instructies
 

 • Helemaal fijn: dit is s u p e r simpel. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Was de (halve) aubergine en snijd er hele fijne blokjes van. Verwarm een grote scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine daar voor een minuut of 5 in aan zodat ‘t echt goed gebakken wordt. Schep dan de tomatenpuree erbij, breng het op smaak met wat zout en roer het goed door.
 • Beleg de naanbroodjes met een laag van het auberginemengsel.
 • Giet en spoel de kikkererwten af en verdeel ook die over de broodjes. Schuif dit voor 6-8 minuten in de oven.
 • Top ze daarna af met mangochutney, crème fraîche en verse koriander. De chutney en crème fraîche kun je eerst verdunnen met een klein scheutje water zodat je het zo lekker over de Indiase pizza kunt drizzelen.
Trefwoord aubergine, crème fraîche, kikkererwten, mango, naan, tomaat

Mijn oordeel: 8/10 – Wow, verrassend lekker! Dat aubergineprutje was een spontaan idee maar was hier echt heel lekker bij. Aanrader dit!
Oordeel eetgenoot (Ilona): Ilona vond ‘t ook heel lekker! Ze heeft wel de kikkererwten eraf gepeuterd want daar houdt ze niet van.
Ik at dit op 30/5/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten