IMG_3443

Barcelona, april 2015 – met mama

Zo af en toe denk ik echt dat ik gek ben geworden. Ik vertelde jullie al eerder over de opmerkelijke wending in mijn leven: ineens wilde ik vliegen, wandelen, reizen en op avontuur. Vanaf september studeer ik een half jaartje in Griekenland (dat had je me een jaar geleden niet wijs hoeven maken hoor) en deze zomer ga ik drie weken de veel-te-cliché-paden van Thailand verkennen. Quarterlifecrisis of niet: dit voelt GOED. I’m on a roll. Maar eh, is dit nou dus dat “wanderlust”?

Hoe het komt

Een jaar geleden werd ik onverwacht, niet helemaal vrijwillig weer single. Zeg eigenlijk maar ‘helemaal niet’ Ineens moest ik weer mijn eigen plan gaan maken en dat was vrij klote. Ik wilde dat helemaal niet, maar op een gegeven moment ging die knop wel om. Ik kan er niks aan veranderen, dus dan ga ik er maar gewoon álles uithalen, bedacht ik toen. En als dat dan lukt en je er nog een kick van krijgt ook, dan wil je meer. So that’s what happened. Afgelopen zomer ging ik een paar dagen met alleen mezelf en een rugzak naar Riga in Letland, en sindsdien ben ik dus besmet. Edit: even voor de duidelijkheid: met mij gaat het dus prima hè. Dit is alleen ‘waar het allemaal begon’-achtergrondinfo.

En nu

Deze zomer ga ik dus drie weken naar Zuid-oost Azië, naar Thailand. Ik ben nog nooit zo lang op reis geweest en dan ook nog eens nooit buiten Europa! Na heel veel research leek Thailand me de beste optie voor mijn eerste échte solo backpacktrip. Super backpacker-vriendelijk en een goede infrastructuur. Stiekem trok bijvoorbeeld Indonesië me net iets meer, maar Thailand is gewoon iets verstandiger en nog steeds geweldig. Echt, ik kijk er zó erg naar uit! Moeders iets minder, maar dat komt hopelijk nog wel goed (of ja, daar ben je moeder voor).

Verder over Thailand

tipsthailandtipsthailand.3

Bron: Tips Thailand

Als ik met vriendinnen op vakantie ga, doe ik precies niks aan de planning. Ik hou d’r niet van, alles van tevoren uitzoeken en vastzitten aan een plan. Omdat ik in ‘maar’ drie weken zo veel mogelijk van Thailand wil zien, moet ik wel een klein beetje plannen. Op de Facebookpagina ‘Tips Thailand’ vond ik het plaatje hierboven, wat me een prima route lijkt. Tegen het einde van de maand ben ik dan namelijk bij de eilanden, en op Ko Pha Ngan wil ik in ieder geval naar de Full Moon Party. Dat lijkt me zo gaaf om mee te maken! Ik moet zeggen dat ik verder nog vrij weinig research heb gedaan, maar ik heb nog wel even.

Voor die tijd moet ik ook nog een hoop praktische dingen regelen. Voor mijn backpack zit ik te denken aan een liter of 50-60. De een zegt dat dat veel te weinig is, de ander lacht me uit omdat ik daarbij waarschijnlijk al omval (ik ben 1.62). Ook moet ik me laten inenten voor DTP en hepatitis A en B en een paspoort laten maken. De vlucht staat gelukkig al vast: ik vlieg met Emirates (dat lijkt me al vet!) via Dubai naar Bangkok. En weer terug, dat ook.

Mocht je tips hebben voor backpacks, routes of dingen die ik écht moet zien of doen: laat het me weten! Vind ik heel leuk om te horen