Is dit nou wanderlust?

5 mrt 2016 | Leven, Reizen

IMG_3443

Barcelona, april 2015 – met mama

Zo af en toe denk ik echt dat ik gek ben geworden. Ik vertelde jullie al eerder over de opmerkelijke wending in mijn leven: ineens wilde ik vliegen, wandelen, reizen en op avontuur. Vanaf september studeer ik een half jaartje in Griekenland (dat had je me een jaar geleden niet wijs hoeven maken hoor) en deze zomer ga ik drie weken de veel-te-cliché-paden van Thailand verkennen. Quarterlifecrisis of niet: dit voelt GOED. I’m on a roll. Maar eh, is dit nou dus dat “wanderlust”?

Hoe het komt

Een jaar geleden werd ik onverwacht, niet helemaal vrijwillig weer single. Zeg eigenlijk maar ‘helemaal niet’ 😉 Ineens moest ik weer mijn eigen plan gaan maken en dat was vrij klote. Ik wilde dat helemaal niet, maar op een gegeven moment ging die knop wel om. Ik kan er niks aan veranderen, dus dan ga ik er maar gewoon álles uithalen, bedacht ik toen. En als dat dan lukt en je er nog een kick van krijgt ook, dan wil je meer. So that’s what happened. Afgelopen zomer ging ik een paar dagen met alleen mezelf en een rugzak naar Riga in Letland, en sindsdien ben ik dus besmet. Edit: even voor de duidelijkheid: met mij gaat het dus prima hè. Dit is alleen ‘waar het allemaal begon’-achtergrondinfo.

En nu

Deze zomer ga ik dus drie weken naar Zuid-oost Azië, naar Thailand. Ik ben nog nooit zo lang op reis geweest en dan ook nog eens nooit buiten Europa! Na heel veel research leek Thailand me de beste optie voor mijn eerste échte solo backpacktrip. Super backpacker-vriendelijk en een goede infrastructuur. Stiekem trok bijvoorbeeld Indonesië me net iets meer, maar Thailand is gewoon iets verstandiger en nog steeds geweldig. Echt, ik kijk er zó erg naar uit! Moeders iets minder, maar dat komt hopelijk nog wel goed (of ja, daar ben je moeder voor).

Verder over Thailand

tipsthailandtipsthailand.3

Bron: Tips Thailand

Als ik met vriendinnen op vakantie ga, doe ik precies niks aan de planning. Ik hou d’r niet van, alles van tevoren uitzoeken en vastzitten aan een plan. Omdat ik in ‘maar’ drie weken zo veel mogelijk van Thailand wil zien, moet ik wel een klein beetje plannen. Op de Facebookpagina ‘Tips Thailand’ vond ik het plaatje hierboven, wat me een prima route lijkt. Tegen het einde van de maand ben ik dan namelijk bij de eilanden, en op Ko Pha Ngan wil ik in ieder geval naar de Full Moon Party. Dat lijkt me zo gaaf om mee te maken! Ik moet zeggen dat ik verder nog vrij weinig research heb gedaan, maar ik heb nog wel even.

Voor die tijd moet ik ook nog een hoop praktische dingen regelen. Voor mijn backpack zit ik te denken aan een liter of 50-60. De een zegt dat dat veel te weinig is, de ander lacht me uit omdat ik daarbij waarschijnlijk al omval (ik ben 1.62). Ook moet ik me laten inenten voor DTP en hepatitis A en B en een paspoort laten maken. De vlucht staat gelukkig al vast: ik vlieg met Emirates (dat lijkt me al vet!) via Dubai naar Bangkok. En weer terug, dat ook.

Mocht je tips hebben voor backpacks, routes of dingen die ik écht moet zien of doen: laat het me weten! Vind ik heel leuk om te horen 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

8 Reacties

 1. Sandra

  Jaaaa, ik word zo vrolijk van jouw blogje! Ik weet nog wel dat je een beetje in de put zat een tijd geleden. Dat was toen ik jou nét volgde volgens mij. Zo fijn om te lezen dat het nu zo goed met je gaat en je lekker doet waar je blij van wordt! Ik deel jouw ‘wanderlust’ passie hihi. Dus als je ooit nog een reismaatje zoekt, hahah! Tof dat je naar Thailand gaat! Op mijn blog moet je anders even kijken bij travel, daar staan Thailand dingetjes en dingen tussen waar je écht naar toe moet! Khao Sok, Koh Yao Noi en Similan eilanden SOWIESO!!!

  Antwoord
  • admin

   Haha ah leuk om te horen! Ik heb je blogs over Thailand trouwens natuuuurlijk allemaal al gelezen! Ga ik zeker nog een keer of 20 doen 😉

   Antwoord
 2. Lotte

  Gedumpt worden is inderdaad allesbehalve leuk, maar net zoals jij heb ik er iets positiefs van gemaakt: ik ben 7 maanden in Barcelona gaan wonen. Dat had ik niet kunnen doen als ik nog samen was geweest met mijn lief, dus er is toch één positief gevolg gekomen aan de breuk 🙂

  Antwoord
  • admin

   Hahaha yesss zó doe je dat :thumbs:

   Antwoord
 3. Irma

  Wauw wat gaaf! Hoewel het niet fijn begon (wat shit trouwens!), is dit wel echt heel erg tof!

  Antwoord
 4. Maaike

  Thailand is veel leuker dan Indonesie! Ben nu in Indo. Net uit Thailand. Pai, Chiang Mai & Kanchanaburi zijn sowieso tof. Zou of sukhotai of Ayutthaya kiezen. Niet te lang in Bangkok blijven (en Co van kessel fietstocht doen).

  Ga zondag naar Thailand terug om het zuiden te verkennen dus als je daar nog tips over wil let me know! 🙂

  Antwoord
  • admin

   Ja echt? Thanks voor je tips, ik spreek je nog wel! 🙂 En veel plezier nog!

   Antwoord
 5. Rianne

  Wat gaaaaaf dat je dat gaat doen! En helemaal in je eentje, spannend!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten