IMG_4959

De laatste tijd heb ik de wondere wereld van de gegrilde groenten ontdekt. In principe kun je alles grillen en alle mogelijke kruiden gebruiken om het op smaak te brengen. De ovenschotel op deze foto is écht een hele dikke aanrader: zoete aardappel, artisjok (supergoed idee!) en nog veel meer, afgetopt met Parmezaanse kaas en de lekkerste kalamata olijven. Wel vullend maar niet te zwaar, perfect!

Dit heb je nodig (2p):

1 blik artisjokharten
1 courgette
2 grote zoete aardappelen
1 paprika
kalamata olijven (of andere zwarte olijven)
bakje Parmezaanse kaas (vlokken)
1 el Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
(1 citroen)

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er een grote ovenschaal bij. Ik heb deze mega schaal een tijdje geleden bij de Hema gekocht en toen ík thuis kwam dacht ik ‘shit man, dit ding kan ik pas gebruiken als ik ooit een gezin moet voeden’ maar eigenlijk is het echt een mooi en fijn ding waarin ik prima wat kleinere porties kan maken. Deze ovenschotel bomvol groenten bijvoorbeeld!

Was de courgette en paprika en snijd er reepjes van. De zoete aardappelen schil je en snijd je ook in partjes. Giet de artisjokharten in blik af en spoel ze kort na. Houd de harten daarna op z’n kop en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit. Verzamel alles in de ovenschaal en breng het op smaak met een uitgeperst teentje knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout en een scheut olijfolie. Hussel alles door elkaar en zet de ovenschotel dan voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de groenten geroosterd zijn.

Top de ovenschotel af met een handje Parmezaanse kaas (van die vlokken, die je in een bakje kunt kopen), lekkere kalamata olijven en een paar plakjes citroen. Knijp de citroen er naar smaak over uit. Eetse!

Mijn oordeel: 8,3/10 – Wow, dit was allemaal op de gok bij elkaar echt zó’n fantastisch lekkere maaltijd. Kalamata olijven zijn zo lekker, echt niet te vergelijken met van die softe dingen in een pot water (duh) en heel essentieel bij deze maaltijd. De artisjokken waren ook een risico (want: een beetje zurig) maar waren juist een hele lekkere tegenhanger bij de zoete aardappel en de rest van de groenten.
Ik at dit op 5/8/2019