Italiaanse gegrilde groenten met kalamata olijven, Parmezaan en artisjok

De laatste tijd heb ik de wondere wereld van de gegrilde groenten ontdekt. In principe kun je alles grillen en alle mogelijke kruiden gebruiken om het op smaak te brengen. De ovenschotel op deze foto is écht een hele dikke aanrader: zoete aardappel, artisjok (supergoed idee!) en nog veel meer, afgetopt met Parmezaanse kaas en de lekkerste kalamata olijven. Wel vullend maar niet te zwaar, perfect!

Italiaanse gegrilde groenten

Italiaanse gegrilde groenten met kalamata olijven, Parmezaan en artisjok

Deze Italiaanse gegrilde groenten zijn écht een hele dikke aanrader. Afgetopt met Parmezaanse kaas en de lekkerste kalamata olijven. Licht en lekker!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 blik artisjokharten
 • 1 courgette
 • 2 grote zoete aardappelen
 • 1 paprika
 • kalamata olijven – Of andere zwarte olijven.
 • bakje Parmezaanse kaas – Vlokken. Zelf grof raspen kan natuurlijk ook.
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 1 teentje knoflook
 • 1 citroen

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er een grote ovenschaal bij.
  Ik heb deze mega schaal een tijdje geleden bij de Hema gekocht en toen ik thuiskwam dacht ik ‘shit man, dit ding kan ik pas gebruiken als ik ooit een gezin moet voeden’ maar eigenlijk is het echt een mooi en fijn ding waarin ik prima wat kleinere porties kan maken. Deze ovenschotel bomvol groenten bijvoorbeeld!
 • Was de courgette en paprika en snijd er reepjes van. De zoete aardappelen schil je en snijd je ook in partjes. Giet de artisjokharten in blik af en spoel ze kort na. Houd de harten daarna op z’n kop en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit.
 • Verzamel alles in de ovenschaal en breng het op smaak met een uitgeperst teentje knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout en een scheut olijfolie. Hussel alles door elkaar en zet de ovenschotel dan voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de Italiaanse groenten geroosterd zijn.
 • Top de ovenschotel af met een handje Parmezaanse kaas (van die vlokken, die je in een bakje kunt kopen), lekkere kalamata olijven en een paar plakjes citroen. Knijp de citroen er naar smaak over uit. Eetse!
Trefwoord artisjok, citroen, courgette, olijven, paprika, parmezaanse kaas, zoete aardappel

Mijn oordeel: 8,3/10 – Wow, dit was allemaal op de gok bij elkaar echt zó’n fantastisch lekkere maaltijd. Kalamata olijven zijn zo lekker, echt niet te vergelijken met van die softe dingen in een pot water (duh) en heel essentieel bij deze maaltijd. De artisjokken waren ook een risico (want: een beetje zurig) maar waren juist een hele lekkere tegenhanger bij de zoete aardappel en de rest van de groenten.
Ik at dit op 5/8/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Looove gegrilde groenten! Ik ben altijd een beetje voorzichtig met zoete aardappel (tot ik weer een keer voor de zoeteaardappelfrietjes ben gegaan bij de Mac en me heb herinnerd hoe lekker ik het vind haha) maar wortel en broccoli in de oven is echt m’n favoriet. Denk ook dat ik toch wel het meest trots op mezelf was toen ik een hele ovenschaal vol groentes en krieltjes had en er ook nog zalm bij had gebakken. Wel opgegeten met van die Calvé sambasaus overigens.

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Je brengt me op een idee: ik ga vanavond zoete aardappelfrietjes eten, nu al zin in!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten