IMG_9206

Dat ik GROOT fan ben van pannenkoeken, dat is niks nieuws. Het hoeft eigenlijk alleen maar een beetje op een pannenkoek te lijken en ik vind het leuk, zoals deze pompoenpannenkoekjes of Vietnamese pannenkoeken. Laatst maakte ik een stapeltje om om te toveren tot een lekkere ovenschotel met veel kaas. Ik gebruikte wat Italiaanse ingrediënten (zodat ik het Italiaanse pannenkoeken kan noemen, klinkt lekker exotisch) en hoopte vooral op het beste. Benieuwd naar het resultaat?

Dit heb je nodig (2p):
6 eetlepels bloem
melk
2 eieren
roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
verse spinazie
zongedroogde tomaatjes
pijnboompitjes
parmezaanse kaas
italiaanse kruiden

Dit moet je doen:
Maak het mengsel voor de pannenkoeken met bloem, eieren en een beetje melk. Ik gebruikte eerst nooit een zeef bij het toevoegen van bloem maar sinds ik dat wel doe, heb ik perfecte klontvrije pannenkoeken! Melk voeg ik altijd toe op gevoel, tot het mengsel niet meer te dik is. Breng het op smaak met wat zout en een beetje Italiaanse kruiden. Niet als je ze met poedersuiker gaat eten natuurlijk (wow echt?) maar nu gaan we ze hartig maken. Terwijl je de pannenkoeken bakt, laat je in een pan met heet water de spinazie slinken. Snijd ook de zongedroogde tomaat in stukjes en rooster de pijnboompitjes. Laat de pannenkoeken een klein beetje afkoelen en smeer ze dan allemaal in met een laagje roomkaas. Hier verdeel je ook de spinazie over, maar zorg wel dat dat eerst heel goed uitlekt in een vergiet. Hoe meer vocht je eruit krijgt, hoe beter, dus knijp het ook uit met je handen of druk het uit met een lepel. Leg wat stukjes van de zongedroogde tomaat en de pijnboompitjes in de lengte van de pannenkoeken en rol ‘m dan op. Vet een langwerpige ovenschaal in met olijfolie en stapel dan alle pannenkoeken op elkaar. Beetje parmezaanse kaas erover, Italiaanse kruiden, peper, restjes tomaat en pijnboompitjes en dan voor een minuut of 20 op 180 in de oven. Snijd hem aan in de lengte (dus niet zoals ik deed) want dan krijg je het er nog enigszins netjes uit.

 

Mijn oordeel: 7.2/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7/10 – “Ik vond het lekker maar voor mij was de pannenkoekensmaak iets te overheersend. Daar moet je van houden.”
Oordeel eetgenoot (Milenka): 7.2/10 – “Er ontbrak wel iets, bijvoorbeeld vlees of vis. Spekjes ofzo! Maar het was wel echt heel lekker!”
Ik at dit op 12/3/18