italiaanse_stoof_pastinaak

Hebben jullie mijn recept al gespot in Foodies? Daar staat deze Italiaanse stoof met pastinaak en Parmezaanse kaas deze maand in te shinen! Vet lekker recept: zoet, heel kruidig en vol met lekkere groenten. Daarom deel ik ‘m ook met jullie op mijn eigen website. Lekker toepasselijk ook, want ik vertoef deze dagen in Italië. Fijn weekend!

Dit heb je nodig (2p):

2 pastinaken (500 gram)
500 ml passata
halve aubergine
1 teentje knoflook
1 tl rozemarijn
1 el tijm
1 tl chiliflakes
klein handje salie (10 blaadjes)
1 el rode wijnazijn
1 tl suiker
100 ml water
olijfolie extra vierge
Parmezaanse kaas
peper + zout

Dit moet je doen:

Verwarm een beetje olijfolie (voor warme toepassingen) in een ruime pan. Pers het teentje knoflook, snijd de verse salie fijn en gooi dat in de warme pan. Voeg ook de chiliflakes, tijm en rozemarijn toe. Bak dit een paar minuten. De pastinaken en halve aubergine was je en snijd je in hele kleine blokjes.

Bak de pastinaak een paar minuten mee zodat de blokjes een klein beetje bruin worden. Daarna mag ook de aubergine erbij, en dat laat je nog eens 5-10 minuten bakken. Blus het af met een scheut rode wijnazijn. Giet de passata en het water bij de groenten en laat dit met een deksel op de pan nog een paar minuten stoven. Eventueel nog een paar minuten zónder deksel, zodat de saus wat dikker wordt. De Italiaanse stoof is goed als de groenten zacht zijn! Breng het op smaak met suiker, peper en zout.

Dien de stoof op met een scheutje olijfolie extra vierge en lekker veel Parmezaanse kaas. Dit kun je ook eten met stukjes brood of couscous, maar ook zonder is het goed vullend!

 

Mijn oordeel: 8/10 – Dit recept ontstond heel per ongeluk als lunch met een paar pastinaken die nog nét goed waren. Tricky combinatie, die zoete pastinaak met zoete tomatensaus, maar echt heel geslaagd. Heel veel groente maar echt vullend genoeg.
Ik at dit op 29/12/2020