Jackfruit (vega pulled pork) BBQ in wraps met komkommersla

Morning! Hoe gaat jullie week zonder vlees? Ik ga heel lekker! Het is tot nu toe totaal geen uitdaging geweest eigenlijk. Scheelt ook wel dat de borrel waar ik gister heen zou gaan niet door ging, waardoor ik de schaal bitterballen heb ontlopen, ha! Voor vandaag heb ik weer een toprecept uitgeschreven met een ultiem vegetarisch ingrediënt: jackfruit! Ik maakte er hele makkelijke BBQ vega pulled pork van en at dat in een wrap.

vega pulled pork

Jackfruit (vega pulled pork) BBQ in wraps met komkommersla

Een ultiem vegetarisch ingrediënt: jackfruit! Ik maakte er hele makkelijke BBQ vega pulled pork van en at dat in een wrap.
Totale tijd 25 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 blik jackfruit – In water. Fairtrade Original heeft ze in het assortiment, zijn sinds kort te vinden bij AH.
 • 4-5 grote el barbecuesaus
 • 1 paprika
 • 200 ml water
 • zout
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 4 meergranen wraps
 • komkommersalade – Zo'n goedkoop bakje, voor op brood. Staan bij de goedkope kipkerriesalade en eiersalade etc. Wel even opletten dat je een vegan versie koopt.
 • kropsla

Instructies
 

 • Begin met de jackfruit. Dat is allemaal nieuw en spannend (of niet haha) en dan hebben we dat maar meteen gedaan! Giet het vocht uit het blik met stukjes jackfruit af en spoel het dan nog even na met koud water. Trek de stukjes tussen je vingers verder uit elkaar, totdat het een soort draadjes en plukken zijn. Geef toe: dit ziet er heel erg pulled pork-achtig uit?! Bewaar het even apart in een bakje.
 • Verwarm een scheut olie in een pan. Fruit daar een gesnipperd uitje en een geperst teentje knoflook in aan. Snijd een paprika in hele kleine blokjes en bak die ook kort mee.
 • Gooi de pulled jackfruit, de barbecuesaus en het water erbij en roer dit goed door. Laat het op laag vuur pruttelen zonder deksel op de pan zodat het in kan dikken. Na ongeveer 15 tot 20 minuten heb je een dikke, smeuïge saus met zachte draadjes ‘vlees’. Ik ben geen scheikundige maar volgens mij komt dat door de suikers in de barbecuesaus 😉 Breng het op smaak met een beetje zout.
 • Verwarm de wraps in de magnetron of in een pan.
 • Pluk een paar mooie bladen van de krop sla en spoel die goed af onder de kraan. Beleg de wraps hiermee en vul ze daarna met een paar flinke scheppen jackfruit vega pulled pork BBQ en een lepel komkommersalade.
  Ik heb tijden gehad dat ik deze komkommersalade op brood had mee naar school en wat is dat spul toch eigenlijk verrekte lekker! Hier kun je een salade of een simpel gerecht echt lekker romig en fris mee maken. Lekker goedkoop ook!
Trefwoord barbecuesaus, jackfruit, komkommer, paprika, sla, wraps

Mijn oordeel: 8,3/10 – Jaaaa dit is goed! Pulled jackfruit is echt top en, zoals je hierboven kunt lezen, helemaal niet zo lastig te gebruiken. De textuur komt heel dicht in de buurt van vlees. Nét niet helemaal, dat moet ik toegeven, want je voelt dat net niet zachte, beetje knapperige fruitige (van bijvoorbeeld een ananas) er af en toe een beetje doorheen. Vond ik zelf totaal niet erg, het gaat toch om de saus! Enthousiast en benieuwd naar nog meer recepten met deze fruitsoort? Ik maakte er ooit deze pittige bao buns mee.
Ik at dit op 11/3/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten