Kerstrecept – nagerecht: perencrumble met witte chocolade

Nee, dit ga je niet heel veel vaker voorbij zien komen. Ik vind baksels veel te precies en ingewikkeld. Er is echter één recept waar ik ieder diner weer mee sta te pronken: perencrumble met witte chocolade en pecannootjes. Fun fact: ik eet dit al drie dagen op rij als ontbijt. Méga simpel maar ook echt een indrukwekkend nagerecht voor de kerst deze week.

perencrumble met witte chocolade

Kerstrecept – nagerecht: perencrumble met witte chocolade

Er is één recept waar ik ieder diner weer mee sta te pronken: perencrumble met witte chocolade en pecannootjes. Méga simpel maar indrukwekkend.
Oventijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 8

Ingrediënten
  

 • 1 kilo peren
 • 100 gram witte chocolade
 • 2 handjes pecannoten
 • kaneel
 • 150 gram bloem
 • 70 gram roomboter
 • 90 gram suiker
 • snufje zout
 • opgeklopte slagroom

Instructies
 

 • Schil de peren en snijd er kleine blokjes van. Is even een rotwerk, maar het loont want deze perencrumble is goooed. Verzamel alles in een grote, ingevette ovenschaal.
 • Snijd met een scherp mes ook de reep witte chocolade in fijne stukjes en de pecannoten grof. Gooi alles bij de peren in de ovenschaal en breng dit op smaak met een snuf kaneel. Hussel het goed door en zet het dan weer even aan de kant.
 • De crumble maak je door simpel koekjesdeeg te maken zonder ei en met minder boter. Dan wordt het dus droger, kruimeliger. Kneed met je handen 70 gram roomboter, 90 gram suiker, 150 gram bloem en een beetje zout door elkaar tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over de laag peer/chocolade/pecan in de ovenschaal.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de perencrumble in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.
 • Is ‘ie klaar, dan schep je er voorzichtig een paar stukken uit. Valt uit elkaar, niet te redden. Dien het op op kleine bordjes en schep er een lepel slagroom bij.
Trefwoord pecan, peren, slagroom, witte chocolade

En dat was ‘m! Je kerstdiner! Zo last minute nog op zoek naar een paar lekkere recepten? Ik geef je het recept voor een voorafje van bruschetta met serrano, een soep swirl met zwarte knoflook als voorgerecht, zelfgemaakte zoete aardappelgnocchi met chorizokruim als tussengang en kerstig stoofvlees met cranberrycompote als knallend hoofdgerecht.

TIP: Liever een stevige taart? Maak dan meer deeg (steviger met meer boter en een eitje) en bekleed de ovenschaal daar eerst mee.

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Hester

  Jaaa ik heb deze gemaakt gisteren! Ik vond alleen dat je de witte chocola niet per se heel erg terug proefde maar verder heel lekker – en je recept kwam precies op het goede moment want ik had nog inspiratie nodig voor het toetje bij m’n schoonouders haha.

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Wow serieus? Ik vond het juist bijna té zoet. Vreemd… Misschien had ik de chocola iets minder fijn gesneden dan jij, dat zou kunnen! Hoop dat je schoonfam ‘m ook lekker vond!

   Antwoord
   • Hester

    Oh ja dat zou kunnen! Ik had m’n vriend de chocola laten hakken en die vindt het altijd leuk om dat zo fijn mogelijk te doen (is maar net waar je blij van wordt hè).

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten