Kip cashew zonder kip (haha) met flageolets

25 apr 2018 | Aziatisch, Rijst, Vegetarisch

IMG_9559

Twee zomers geleden reisde ik door Thailand en één van de dingen waar ik nog steeds veel aan denk, is dat belachelijk lekkere eten daar. Touché, maar echt goddelijk goed. Van curry’s ben ik over het algemeen niet zo’n fan maar ze hebben gelukkig veel meer traditionele gerechten, zoals kip cashew. Ik maakte deze week een eigen versie: zonder kip (haha dit klinkt zo dom) maar met flageolets. Fla-wat? Bonen met een chique naam die zich perfect lenen voor de letter F van mijn Alfabet Van Het Vergeten Eten.

Dit heb je nodig (2p)
blik flageolets
kopje witte rijst
groene paprika
wit ui
knoflook
zonnebloemolie
sojasaus
basterdsuiker
vissaus
chilipoeder

Dit moet je doen:
Spoel de flageolets in een vergiet af en laat dit even goed uitlekken. In de tussentijd rooster de de cashewnoten in een koeken- of wokpan bruin en die vang je daarna op in een bakje. Snijd een uitje klein, pers een teentje knoflook en fruit dit in diezelfde pan met een beetje zonnebloemolie. Snijd ook de groene paprika in blokjes en bak ook dit aan. Giet er daarna een sausje bij gemaakt van een eetlepel basterdsuiker, een eetlepel vissaus, twee eetlepels sojasaus en een beetje chilipoeder. Niet te erg vasthouden aan die hoeveelheden trouwens, gewoon zelf proeven! Laat het sausje op laag vuur even pruttelen bij de groenten en gooi dan de flageolets en de cashewnoten erbij. Wacht nog een paar minuten en haal ‘m dan van het vuur. In een steelpannetje heb je ondertussen rijst gaargekookt in een minuut of 8, totdat al het water is opgenomen. Mijn vuistregel blijft ‘1 deel rijst, 2 delen water’ en dit gaat áltijd goed. Serveer de saus op de rijst en top af met wat koriander, peterselie (dat deed ik) of iets anders groens in je koelkast 😉

Mijn oordeel: 7,3/10 – ik vond de saus heel lekker, kip had ook niet echt wat toegevoegd naar mijn mening. De bonen waren er ook echt lekker bij maar ik vond de flageolets een beetje te korrelig ofzo, melig zelfs. De smaak was lekker maar de textuur bij de rijst en saus dus een beetje vreemd. Hoe dan ook vond ik het gerecht in z’n geheel wel echt een aanrader omdat het zo simpel is en een keer wat anders.
Ik at dit op 23/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten