Kip ketjap in een pita met augurk en taugé

IMG_1128

Laatst hadden Joran en ik allebei héél veel zin in van die lekkere Aziatisch bao buns met sojasaus, sweet chili of ketjap. Zoiets. Maar het was zondag en alle toko’s waren dicht, daarom stopten we alles noodgedwongen in een pitabroodje en dat viel niet tegen! De broodjes waren dan misschien iets minder zacht, de vulling van kip ketjap, bosui, taugé en augurk was top. Hij vond het ‘misschien wel het lekkerste dat ik ooit voor hem had gemaakt’. Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (2p):
4 grote pitabroodjes
2 kipdijfilets
ketjap
2 teentjes knoflook
citroensap (halve citroen ongeveer)
verse gember (1 centimeter)
rode peper
augurk (in plakjes)
taugé
2 stengels bosui
(zonnebloem)olie

Dit moet je doen:
Let’s go met die chicken! Daar begin je dan ook mee: snijd de kipfilet in blokjes. Kipdijfilet is iets duurder maar wel duidelijk malser en dat heb ik (ik, met mager studentenbudget) er altijd wel voor over. Verwarm wat olie in een pan en bak de kipstukjes daar rondom in aan. Niet bruin of door en door gaar, gewoon totdat het wit is. Pers nu de teentjes knoflook uit boven de pan en fruit dit mee in de olie. Giet er daarna lekker veel ketjap bij. Ik heb ooit op aanraden van een man in de toko ketjap van het merk abc gekocht en die is lékker. Echt heel smaakvol, zoet en dikkig. Ik gebruikte verder dus ook echt geen honing of suiker bij het maken van deze kip ketjap. Als jij iets verdunde ketjap of niet zo’n sterke gebruikt, zou ik wel iets zoets toevoegen.

Zorg dat alle kip bedekt is met ketjap. Rasp minstens en centimeter verse gember boven de pan en pers een halve citroen uit. Ook snijd de een half rood pepertje in kleine stukjes en een paar stengels bosui in ringen. Gooi alle peper en de helft van de bosui in de pan, roer het door en laat de saus dan langzaam inkoken op laag vuur. Het moet een kleffe, stevige saus worden maar als het té dik wordt, kun je het wat verdunnen met water.

Maak de pitabroodjes een klein beetje vochtig en bak ze dan volgens de verpakking af in de oven. Prop ze he-le-maal vol met plakjes augurk, taugé, kip ketjap en nog meer bosui! Vooral die augurk doet het ‘m. Die zurige smaak vind ik altijd zo goed passen bij de zoete Aziatische gerechten. Bij deze pittigere bao buns gebruikte ik bijvoorbeeld ook al zilveruitjes en bij dit gerecht met pindasaus (oké het was een patatje pinda, slecht voorbeeld haha) maakte ik een zure salade. Zo lekker!

Mijn oordeel: 8,5/10
Oordeel eetgenoot (Joran): 8,5/10 – “Misschien wel het lekkerste dat je ooit voor me hebt gemaakt!”
Ik at dit op 29/7/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten