IMG_3417

Ik heb de olijfolie-fase gehad, de truffelmayo-fase (die is terugkerend), een fase waarin ik alles bedolf onder een klodder barbecuesaus en nu ben ik helemaal van de ketjap. Overal gaat ketjap manis op. Vorige week maakte ik een supersimpele kip ketjap met gewokte paprika en sesamzaadjes en zo makkelijk als dat recept was, zo goed smaakte het

Dit heb je nodig (2p):

6 nestjes mie
300 gram kipdijfilet
6 eetlepels ketjap manis (ong 60 ml)
1 witte ui
1 teentje knoflook
sriracha of sambal
1 cm gember
3 paprika’s
sesam

Dit moet je doen:

Snijd de kipdijfilet in stukken en bewaar alles even in een kom. Giet daar de ketjap bij en voeg een geperst teentje knoflook en geraspte gember toe. Roer het door en zet het even aan de kant. Zoals je van mij weet: marineren doen we niet te lang, daar heeft niemand ooit zin in. Dus ondertussen gaan we gewoon verder met de rest van het gerecht.

Snijd de paprika’s in reepjes. Breng een grote pan met water aan de kook. In een koekenpan verwarm je een scheutje olie. Snipper een ui en fruit het aan in de olie. Gooi daarna de stukjes kip erbij met zo min mogelijk vocht. Prik ze uit de marinade en schud ze dus een beetje uit. Op die manier kun je ze rondom nog mooi aanbakken in plaats van koken. Laat dit een paar minuten bakken en giet dan de marinade er weer bij. Eventueel met een scheutje water om het te verdunnen. Breng de kip ketjap op smaak met een beetje sriracha of sambal (of iets anders pittigs!).

Laat een wokpan goed heet worden en wok de paprika’s in wat olie voor ongeveer 5 minuten. De nestjes mie kook je in ongeveer 8-10 minuten zacht, giet de pan af en spoel de mie met koud water. Door het koude water gaat het niet zo kleven. Wok de mie vervolgens nog kort mee met de paprika’s.

Serveer de mie met paprika met bovenop een schep makkelijke kip ketjap. Top af met een lepeltje sesamzaadjes. Heel lekker, heel simpel!

Mijn oordeel: 8/10 – Ohhhh men wat is ketjap toch lekker, dat maakt echt heel je gerecht.
Ik at dit op 24/2/2019