Kip ketjap met sesam en paprika

18 mrt 2019 | Aziatisch, Rijst, Vlees

Ik heb de olijfolie-fase gehad, de truffelmayo-fase (die is terugkerend), een fase waarin ik alles bedolf onder een klodder barbecuesaus en nu ben ik helemaal van de ketjap. Overal gaat ketjap manis op. Vorige week maakte ik een supersimpele kip ketjap met sesam, gewokte paprika en zo makkelijk als dat recept was, zo goed smaakte het.

kip ketjap sesam

Kip ketjap met sesam en paprika

Vorige week maakte ik een supersimpele kip ketjap met sesam, gewokte paprika en zo makkelijk als dat recept was, zo goed smaakte het.
Totale tijd 20 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 6 nestjes mie
 • 300 gram kipdijfilet
 • 6 el ketjap manis
 • 1 witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • sriracha of sambal
 • 1 cm gember
 • 3 paprika’s
 • sesam

Instructies
 

 • Snijd de kipdijfilet in stukken en bewaar alles even in een kom. Giet daar de ketjap bij en voeg een geperst teentje knoflook en geraspte gember toe. Roer het door en zet het even aan de kant. Zoals je van mij weet: marineren doen we niet te lang, daar heeft niemand ooit zin in. Dus ondertussen gaan we gewoon verder met de rest van het gerecht.
 • In een koekenpan verwarm je een scheutje olie. Snipper een ui en fruit het aan in de olie. Gooi daarna de stukjes kip erbij met zo min mogelijk vocht. Prik ze uit de marinade en schud ze dus een beetje uit. Op die manier kun je ze rondom nog mooi aanbakken in plaats van koken. Laat dit een paar minuten bakken en giet dan de marinade er weer bij. Eventueel met een scheutje water om het te verdunnen. Breng de kip ketjap op smaak met een beetje sriracha of sambal (of iets anders pittigs!).
 • Snijd de paprika’s in reepjes. Laat een wokpan goed heet worden en wok de paprika’s in wat olie voor ongeveer 5 minuten.
 • Breng een grote pan met water aan de kook. De nestjes mie kook je in ongeveer 8-10 minuten zacht, giet de pan af en spoel de mie met koud water. Door het koude water gaat het niet zo kleven. Wok de mie vervolgens nog kort mee met de paprika’s.
 • Serveer de mie met paprika met bovenop een schep makkelijke kip ketjap. Top af met een lepeltje sesamzaadjes. Heel lekker, heel simpel!
Trefwoord kip, mie, paprika

Mijn oordeel: 8/10 – Ohhhh men wat is ketjap toch lekker, dat maakt echt heel je gerecht.
Ik at dit op 24/2/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

 1. Hester

  Ohhh top dit. Ik heb paprika pas ook herontdekt, zou dat echt vaker als groente moeten gebruiken, maar ik vind het toch vaak best een specifieke smaak. Overigens had ik pas ook heel veel zin in zo’n saus (maar dan teriyaki) en toen had een vriendin groene curry gekocht in plaats van woksaus, dat was heel teleurstellend hahaha.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten