Kip madras met appel, crème fraîche en naan

Het favo gerecht van één van mijn huisgenoten, haar meal preps, haar specialiteit: kip madras met crème fraîche en stukjes appel. Zij tovert het uit een pakje, ik probeerde het een keer zelf met losse kruiden. En dit was lékker, jongens, wow. Ik heb het inmiddels al vaker gegeten en telkens ben ik weer enthousiast. Vooral met lekkere naanbroodjes en verse koriander is dit echt een knaller. Aanrader!

Ingrediënten kip madras met appel

Terwijl ik de ingrediënten opschrijf denk ik echt ‘wat? zó veel?’ maar terwijl ik het aan het maken was, viel het me helemaal niet zo op. Vanaf de witte ui naar beneden had ik alles al in huis, jij dus misschien ook wel! Eventueel kun je de kurkuma, verse koriander en rode peper achterwege laten. Dat is allemaal niet het meest belangrijke uit het gerecht. Wel lekker natuurlijk. Gebruik ‘t niet voor niets.

kip madras appel

Kip madras met appel, crème fraîche en naan

Kip madras met appel en crème fraîche. Niet uit een pakje van Knorr, maar zelfgemaakt met losse kruiden. En dit was lékker!
Totale tijd 30 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 2 naanbroodjes koriander/knoflook – Ik koop vaak die van Patak’s, zijn heerlijk!
 • 250 gram kipdijfilet
 • 400 gram sperziebonen
 • 1 rode paprika
 • 1 appel
 • 150 ml crème fraîche
 • 1 witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 200-300 ml water
 • 1 blokje groentebouillon
 • 2 el kerrie
 • 2 cm verse gember
 • chiliflakes of chilipoeder
 • 0,5 el paprikapoeder
 • 0,5 el kurkuma
 • verse koriander

Instructies
 

 • Snipper het uitje en pers het teentje knoflook. Fruit het aan in een scheut hete olie in een grote pan. Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder, kurkuma en chiliflakes (of poeder) toe en bak dit even mee.
 • Snijd de kip in grove stukken en bak die dan ook een paar minuten mee, zodat ze een beetje bakken en garen.
 • Rasp ondertussen een stuk gember fijn boven de pan.
  Ik zet er altijd afmetingen als 1 of 2 cm bij en daarbij ga ik er dan vanuit dat de breedte ook ongeveer een vierkante cm is. Maar goed: het luistert allemaal niet zo nauw, doe gewoon wat je lekker lijkt.
 • Snijd ondertussen de paprika fijn en gooi ook die in de pan.
 • Voeg een bouillonblokje, een glas water en de sperziebonen toe. Roer het goed door en laat dit dan een kwartiertje koken op laag vuur. Ik gebruikte bevroren sperziebonen, die moeten natuurlijk helemaal ontdooien. Als het te droog kookt, voeg je nog een scheutje water toe.
 • Na 15 tot 20 minuten voeg je de crème fraîche toe, op twee lepels na. Snijd ook een appel in stukjes en roer die nu door de kip madras.
 • Bak de naanbroodjes af in de oven en serveer die bij een paar grote scheppen kip madras met appel. Bovenop schep je nog een lepeltje crème fraîche en tot slot verdeel je de verse koriander.
Trefwoord appel, crème fraîche, kip, naan, paprika, sperziebonen

Mijn oordeel: 8,3/10 – Dit is zo smaakvol, vooral door die zure, romige crème fraîche. De naanbroodjes die ik vaak koop zijn ook zo lekker gekruid en heel zacht, dat maakt dit kruidige gerecht al helemaal goed.
Oordeel eetgenoot (Joran): – vond het al twee keer heel erg lekker!
Ik at dit op 21/2/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Yosta

  Kip madras gerecht. Echt lekker net zo lekker of zelfs beter dan de knorr. En kan hem hierdoor glutenvrij zelf maken. Heerlijk mijn complimenten en dank voor dit fijne gerecht!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten