Kip teriyaki met noedels, cashewnoten en edamame

20 mei 2019 | Aziatisch, Gezond, Noedels, Vlees

Student zijn en bezoekjes aan je ouders betekent een shitload aan eten meekrijgen. Alsof ik anders alleen maar diepvriespizza’s eet, ha. Tussen de paprika’s, aubergines en pepertjes zat dit keer iets mega lekkers: kip teriyaki! Ik maakte er superlekkere noedels bij met simpele sla en edamame. Ook lekker met rijst en boontjes, zegt mijn moeder. Meer zin in deze zomerse noedels? Hieronder het recept!

kip teriyaki

Kip teriyaki met noedels, cashewnoten en edamame

Kip teriyaki! Ik maakte er superlekkere, zomerse noedels bij met simpele sla en edamame. Ook lekker met rijst en boontjes, zegt mijn moeder.
Totale tijd 30 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 200 gram kipfilet
 • 100 ml mirin
 • 100 ml sojasaus
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 cm gember
 • 2 el honing of suiker
 • noedels
 • 4 stengels bosui
 • edamameboontjes – Uit blik, ik neem altijd die van Bonduelle.
 • 1 handje gezouten cashewnoten
 • paar bladeren van kropsla – Fun fact: de kropsla kwam uit mijn opa’s moestuintje.

Instructies
 

 • Het kippetje van mijn moeder heeft dit keer flink lang in de marinade gelegen. Snijd de kipfilets in een paar redelijk behapbare stukken.
 • Leg de kip in een schaaltje met daarin een marinade van gelijke delen mirin en sojasaus en honing of suiker. Pers de teentjes knoflook en de gember en voeg ook dat toe aan de marinade. Laat dit dan even staan, liefst een paar uur of een nacht in de koelkast. Maar je kent me: 5 minuten is ook prima.
 • Verwarm een flinke scheut olie in een goede koekenpan en bak de kipfilets daar op laag vuur rondom in aan. Laag vuur doe je zodat de binnenkant langzaam mee gaart. Je kunt ze eventueel ook door laten garen in de oven, dan worden ze wel iets malser maar dat is ook weer moeite.
  Wanneer je de kipfilet in de pan legt, zorg dan dat er zo min mogelijk vocht van de marinade meekomt. Goed uitschudden eerst dus! Als je de kipfilet hebt gebakken, giet je de saus erbij en laat je dit op laag vuur zachtjes pruttelen.
 • Ondertussen ga je aan de slag met de rest van het gerecht. Kook de noedels in ongeveer 5-10 minuten zacht en giet én spoel ze daarna af met koud water. Zet het even apart.
 • De bladeren van de kropsla spoel je goed af en daarna snijd je er kleine stukjes van. De bosui was je en snijd je in ringetjes.
 • Verwarm een scheut olie in een wokpan en bak de bosui daar in aan. Spoel de edamameboontjes af en gooi ook die in de pan. Schep daarna de noedels erbij en roer tot slot de stukjes sla erdoorheen.
 • Dien de noedels daarna meteen op met bovenop de stukjes kip teriyaki, een laagje saus en een paar cashewnoten.
Trefwoord cashewnoten, edamame, kip, noedels, sla, teriyaki

Mijn oordeel: 8,2/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): “LEKKER, vooral met extra sojasaus.”
Mijn moeder was een beetje teleurgesteld toen ik haar liet zien wat ik met haar kippetjes had gemaakt. Volgens haar is het zonde, had de smaken neutraal moeten houden. Niet naar luisteren, was hartstikke lekker.
Ik at dit op 22/4/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten