Kipsaté met pindasaus, geraspte kokos en sperziebonen

IMG_0482

Tijdens het uitwerken van dit recept heb ik gewoon de grootste moeite om mijn toetsenbord niet helemaal onder te kwijlen. Die hoop pindasaus, perfectie van de malse kip, zoete ketjap, frisse kokos en knapperige uitjes. Jawel jawel, dit was by far de lekkerste kipsaté met pindasaus die ik ooit maakte. En het was (zoals je van deze –6 sterrenkok gewend bent) supermakkelijk, lekker cheap en zo gemaakt. Hieronder dit toprecept.

Dit heb je nodig (2p):
kipdijfilet (ongeveer 300 gram voor 6 spiesjes)
ketjap
2 teentjes knoflook
(zonnebloem)olie
sperziebonen
1 kopje witte rijst
pindasaus
geraspte kokos
gebakken uitjes

Dit moet je doen:
De kipsaté is natuurlijk het lekkerste als je de marinade lang laat zitten, maar een half uurtje is ook prima. Voor als je pas om half 6 bedenkt dat je kipsaté wil eten, zeg maar. Snijd de kipdijfilet in blokjes en verzamel het in een schaaltje. Daar pers je twee teentjes knoflook boven uit en ook giet je er een flinke scheut olie en heel veel ketjap bij. Ik gebruikte ketjap van ABC en die vind ik al heel dik en zoet (en fucking lekker) dus daarom deed ik er verder geen suiker bij. Ook had ik ff geen zin in rode peper maar ook daar zou je wat van klein kunnen snijden voor een beetje meer pit. Roer alles goed door elkaar en dek het schaaltje af. Rijg de kipstukjes na een tijdje aan lange satéstokjes en bak ze in een goede koekenpan rondom bruin. Eventueel gebruik je daar nog een beetje extra olie voor maar dat hangt ook een beetje af van de kwaliteit van je pan. In een andere grote pan kook je de sperzieboontjes gaar. Ik ging dit keer lekker makkelijk (en goedkoop) voor boontjes uit de diepvries die al gedopt en gesneden zijn. Anders moet je dat zelf natuurlijk nog even doen. In een steelpannetje kook je een kopje witte rijst met twee kopjes water. Verwarm de pindasaus volgens de verpakking. Schep alles bij elkaar op een bord en verdeel wat warme pindasaus over de kipsaté, eindig met geraspte kokos en gebakken uitjes.

 

Mijn oordeel: 8,5/10 – de marinade was zoooo lekker, de kip was echt perfect mals en zoet en de pindasaus maakte het hele gerecht compleet. Wat ik trouwens niet had verwacht, is dat de kokos zo’n goeie toevoeging zou zijn. Ik heb het nooit zo met kokos maar dit was perfect!
Ik at dit op 6/7/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten