Kipsaté met salade van avocado, komkommer en soja

Toen ik net op kamers woonde, at ik veel kip. Als ik vlees at, at ik kip. Het liefst helemaal doorbakken, grote taaie bonken en met een lik mayo. Een kleine vijf jaar later eet ik veel minder vlees en als ik ‘t dan wel eet, moet het écht lekker zijn. De kipsaté heb ik nu goed onder de knie: mijn recept met kippendij en ketjap is zooo goed! Smaakte vet goed bij deze maaltijd met rijst en een simpele salade van avocado, edamame en komkommer.

kipsaté met rijst en komkommer

Kipsaté met salade van avocado, komkommer en soja

De kipsaté heb ik goed onder de knie: mijn recept met kippendij en ketjap is top! Smaakt goed bij rijst, komkommer, avocado en edamame.
Totale tijd 30 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • kipdijfilet
 • 1 flinke scheut ketjap
 • 1 teentje knoflook
 • 1 scheutje olie
 • 1 kop zilvervlies rijst
 • pindasaus
 • cassave
 • 1 komkommer
 • 1 avocado
 • 1 blikje edamame
 • sojasaus
 • sesamzaadjes

Instructies
 

 • Begin met de kipsaté. Snijd de kippendijen in blokjes en verzamel alles in een schaal. Giet daar een scheutje olie bij (sesamolie is lekker maar zonnebloem kan ook), pers er een teentje knoflook boven uit en giet er een flinke scheut ketjap bij. Roer alles goed door elkaar en zet het eventueel een paar uur afgedekt in de koelkast. You know me: doen we niet. De marineertijd die ik aanhield was ongeveer 3 minuten, toen was de pan goed opgewarmd.
 • Rijg de kipstukjes aan een lange satéprikker en bak ze in een extra scheutje olie aan. Draai ze af en toe om en houd in de gaten dat het niet té hard gaat. Door de marinade kun je soms niet zien of ze nou zo donker zijn door de ketjap of doordat je gewoon niet oplet. Was bij mij een combi van beiden.
 • Ondertussen maak je de salade door een komkommer in kleine blokjes te snijden. Halveer de avocado, snijd er een blokken-patroontje in en knijp ze dan uit boven de saladeschaal. Spoel de edamameboontjes af onder de kraan. Schep alles door elkaar en maak een ‘dressing’ van een scheut sojasaus en sesamzaadjes. Ja echt, meer heb je niet nodig! Dit is echt al heel smaakvol zo.
 • In de tussentijd kook je de rijst in twee koppen water.
 • Serveer de rijst met de salade, een paar stokjes kipsaté, een handje cassavechips en een klodder warme pindasaus. Eetsmakelijk!
Trefwoord avocado, cassave, edamame, kip, komkommer, pindasaus, rijst

Mijn oordeel: 8,2/10 – Deze kip had zoveel smaak, heerlijk! Kippendij is iets vettiger dan gewone kipfilet maar daardoor ook een stuk zachter. Vind ik heel lekker bij kipsaté!
Ik at dit op 5/4/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten