Kipsaté van kippendij met groene kidneybonen en augurk (oh yes)

Oh mijn god, kijk dat groene gevaarte lonken dan. Augurken zijn al sinds ik me kan herinneren mijn go-to snack. Na een stapavond kon ik zo een hele pot wegwerken. In maaltijden vind ik het daarentegen een moeilijke want het overheerst vaak alleen maar. Iets waar ik het wel perfect bij vind passen: van die ‘Oosterse’ gerechten met pindasaus en rijst. Zoals deze kipsaté van kippendij. Ordinaire doch goddelijke maaltijd!

Kipsaté van kippendij

Kipsaté van kippendij met groene kidneybonen en augurk (oh yes)

Iets waar ik augurken wel perfect bij vind passen: deze kipsaté van kippendij met pindasaus. Ordinaire doch goddelijke maaltijd!
Totale tijd 35 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

Kipsaté

 • 400 gram kippendijen
 • 4 el ketjap
 • 1 el sesamolie
 • 2 cm gember
 • 1 teentje knoflook

Overig

 • pindasaus
 • 1 klein kopje zilvervliesrijst
 • 200 gram groene kidneybonen – Flageolets.
 • 2 dikke augurken
 • paar Amsterdamse uitjes
 • gebakken uitjes

Instructies
 

 • Snijd de kippendijen in grove stukken: niet te klein want er moet nog een prikker doorheen kunnen, niet te groot want het moet wel goed aan alle kanten kunnen garen. Verzamel alle stukjes kip in een schaal en giet daar de ketjap en sesamolie bij.
  Ik zeg het vaker: sesamolie is écht de moeite waard om eens ergens te scoren. Bij veel supermarkten kun je het wel vinden, en anders zeker bij zaken als Ekoplaza of toko’s.
 • Snijd de gember en knoflook in plakjes en hussel die ook door de kippendij. Zet dit voor een paar uur in de koelkast zodat de marinade in kan trekken. Een minuut of 5 is ook prima, voor als je niet kunt wachten.
 • Verwarm een scheut olie in een grillpan of koekenpan. Rijg de kippenstukjes aan een lange satéprikker en bak deze op laag vuur rondom bruin. Regelmatig omdraaien dus. De laatste 5 minuutjes giet je de marinade (zonder stukjes gember en knoflook) erbij, en dit laat je een beetje vastbakken aan de kip. Lekkah.
 • Kook ondertussen de rijst in een dubbele hoeveelheid water. Haal ook de augurken en Amsterdamse uitjes alvast uit de koelkast, zodat ze niet meer zo ijskoud zijn straks.
 • Als de kipsaté klaar is, haal je ze uit de pan en leg je ze even apart onder een stuk aluminiumfolie.
 • Spoel de flageolets af en bak ze op in de pan met de aangekoekte marinade.
 • De pindasaus verwarm je zoals op de verpakking staat aangegeven.
 • Serveer de supermalse kipsaté van kippendij met bovenop lekker veel pindasaus, daarnaast de flageolets, een beetje rijst en de augurken en uitjes. Top af met gebakken uitjes, kan niet ontbreken! Geniet van je maaltijd!
Trefwoord amsterdamse uitjes, augurk, gebakken uitjes, kidneybonen, kip, pindasaus, rijst

Mijn oordeel: 8,4/10 – Ohhh men, dit is zó lekker. Pindasaus, uitjes, augurk, what’s not to like? De kipsaté is op deze manier ook echt heerlijk, met zachte kippendij en zoet/zoute ketjap. Aanrader. Absoluut.
Ik at dit op 15/4/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten