IMG_9146

Mijn ultieme guilty pleasure: augurken. Hoe vaak mij niet al is gevraagd of ik ‘zeker weet dat ik niet zwanger ben’. Ha nope, weet het vrij zeker, ik kan dus gewoon van nature zo’n hele pot naar binnen werken. Het was dan ook een kwestie van tijd voor ik augurken zou combineren met mijn bovengemiddelde interesse voor alles dat Grieks is. Deze augurkentzatziki is zó simpel maar ja, echt deze hele post waard.

Dit heb je nodig:
2 augurken
5 grote eetlepels kwark
1 teentje knoflook
(peper en zout)
pitabroodjes


Dit moet je doen:

Oké, eigenlijk moet je precies doen wat je normaal met een komkommer doet maar dan dus met een augurk. Ik zal nog eens uitleggen hoe ik ‘m maak. Ik gebruik altijd magere kwark omdat 1. ik dat altijd in huis heb en 2. dat de tzatziki lekker dik maakt. Pak een leuk bakje en vul dat met een paar grote scheppen kwark. Daarboven pers je een teentje knoflook uit en rasp je een paar augurken. Gebruik daar van die stevige augurken voor, niet die slappe partysticks want die zijn onraspbaar. Ik heb het al voor je uitgeprobeerd. Roer de geraspte augurk door de kwark en breng alles op smaak met peper en zout. In normale tzatziki gebruik je citroensap maar dat is bij deze versie niet nodig! Ik at de augurkentzatziki met stukjes pita maar het is ook lekker met bijvoorbeeld groente of gewoon op je boterham.

 

Mijn oordeel: 8/10 – Het is geen culinair hoogstandje maar het is WEL een hele ontdekking. Tzatziki met een twist.
Oordeel eetgenoot (Milenka): 8.5 – “Ik vond het echt lekker en dat had ik niet verwacht. Lekkerder dan die tzatziki met komkommer!”
Ik at dit op 7/3/18