lasagne veel kaas

Ik hou van koken (goh) maar bij het maken van lasagne wordt mijn geduld wel ècht op de proef gesteld. Moet je eerst alles snijden, bakken, koken, voorbereiden en dan moet het vervolgens ook nog een eeuwigheid in de oven. Note to self: de kaas smelt niet sneller als je het iedere halve minuut komt checken. Maar wauw: gòddelijk dat deze lasagne met heel veel kaas en serrano was! Gelijk beginnen na werk vanmiddag, dus.

Dit heb je nodig (4p):

verse lasagnebladen
400 gram spinazie
1 witte ui
1 blik gepelde tomaten
250 gram cherrytomaten
500 ml passata
1 blikje tomatenpuree
1-1,5 tl knoflookpoeder
6-8 takjes tijm (blaadjes)
serranoham (of coburger)
200 ml crème fraîche
handje Parmezaan
mozzarella

Dit moet je doen:

Verwarm een scheut olie in de pan en snipper het uitje. Fruit het aan en voeg de knoflookpoeder (of verse knoflook), blaadjes van de takjes tijm, peper en tomatenpuree toe. Bak dit een paar minuten, zo komen de smaken goed vrij. Was en halveer de cherrytomaatjes en bak ook die zacht. Voeg vervolgens de gepelde tomaten uit blik en de passata toe. Roer het door en laat dit op laag vuur garen. Ondertussen snijd je de spinazie iets fijner en dat gooi je beetje voor beetje bij de tomatensaus. Laat het helemaal slinken.

Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er een grote ovenschaal bij. Tijd om te stapelen! Ready? Begin met een dun laagje tomatensaus, leg daarop een paar lasagnebladen met daarop weer een laag van de saus, een paar plakken serrano en een laag lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Vergt wat inschattingsvermogen dus, haha. Zorg dat je eindigt met een laag lasagnebladen en houd ook een paar plakken serrano over voor de topping.

De bovenste laag van de lasagne wordt cheeeeesy: meng de crème fraîche met verscheurde stukjes mozzarella en de Parmezaanse kaas. Smeer dit uit over de lasagne. Verdeel tot slot wat stukjes van de laatste plakken serrano. Schuif dit in de oven voor 15-25 minuten, totdat de vellen zacht zijn en de kaas gesmolten en een beetje bruin is. Snijd er 4-6 stukken van en eetse!

Mijn oordeel: 8,3/10 – Ohhh I’m good! Dit was ècht heel erg lekker. Die zoute serrano was echt een fantastische toevoeging en die kaaslaag bovenop… Heerlijk! Die ga ik zeker vaker maken om lasagnes mee af te toppen!
Ik at dit op 3/11/2019