Leven

Beau’s week 258 en 259: Leukste date-idee, fotoshoot voor Keukenmeid en squash

tbd258259.12

Dit jaar, dit decennium, telt alweer 20 dagen. Hoe dan. Het voelt als vorige week dat ik in de gordijnen hing met een glas champagne. In een poging de tijd bij te houden, leg ik alles vast in mijn fotodagboeken. Soms komen die wekelijks, soms tweewekelijks, maar in ieder geval altijd met vertraging. In deze aflevering: een diner met de kookclub, voor het eerst squashen, een geweldig leuk date-idee en een bijzondere fotoshoot. Die laatste twee hebben niks – ik herhaal: niks – met elkaar te maken. Oké.

Lees meer…

Beau’s december 2019: Bloggersborrel, verhuisd en een expositie

dec2019.13

De laatste weken van het laatste decennium waren roerig: we verhuisden voor het eerst ooit samen naar een klein appartementje, ik bereidde me langzaam voor op een nieuwe functie bij mijn werk, ik ging naar een bloggersborrel, een vriendin verraste ons na een wereldreis van dik een jaar en ik organiseerde een expositie. En dat naast al die feestdagen. A december to remember, dus. Vandaar dat ik je toch nog ff mijn fotodagboek van december voorschotel. Lees lekker mee!

Lees meer…

Beau’s 2019: hoogte- en dieptepunten op een rijtje

2019.full

De tijd vliegt in sneltreinvaart voorbij maar toch heb ik een traag gevoel als ik terugkijk op afgelopen jaar. Niet omdat ik wil dat het sneller gaat, maar omdat ik dit jaar zó veel heb gedaan dat het bijna niet voor te stellen is dat ik dat in 365 dagen heb afgetikt. Time to get a beetje sentimenteel! Van een diploma naar een echte baan tot samenwonen. En dat tussen mooie reizen, de lekkerste etentjes en mental breakdowns door. Hieronder mijn hoogte- en dieptepunten van 2019 op een rijtje!

Lees meer…

Wonen in een studentenhuis: dit had ik willen weten

wonen_in_een_studentenhuis

Met terugwerkende kracht besluit ik dat op kamers gaan één van de meest ingrijpende dingen in mijn leven is geweest. Destijds ervaarde ik dat helemaal niet zo: het tragische aanzicht van mijn ouders die de auto met twee keer steken omdraaien en hun dochter achterlaten in een aftands kantoorpand heeft weinig indruk gemaakt. Ik was er gewoon helemaal klaar voor. Exact vijf jaar later is het tijd voor level 2 van het uit huis gaan: samenwonen. Level 1, wonen in een studentenhuis, heb ik uitgespeeld. Maar eh, dit had ik vooraf wel willen weten. Lees meer…

Beau’s november 2019: de grote verhuizing, nieuwe baan en een diploma

tbdnov19.7

Unicum in de geschiedenis van mijn blogbestaan: een hele maand geen fotodagboeken. Ik bewaar geen souvenirtjes, magneten of stenen: ik bewaar foto’s en schrijf er een verhaal bij. Zo sla ik alles op op mijn interne harde schijf. Dat is de reden dat ik een onbeschreven maand niet zomaar aan me voorbij laat gaan. Ik wíl alles bewaren. Maar we doen ‘t ff anders dit keer! Dit fotodagboek is een recap van de hele maand november. Niet op dag of datum, gewoon op hoogte- en dieptepunten! En dat zijn er VEEL! Let’s go!

Lees meer…

Beau’s week 247, 248 en 249: Bijzonder nieuws, (weer) op tv en herfst

tbd247248.16

Hallo beste mensen! Ik heb veel gewerkt afgelopen weken maar daarnaast ook opvallend veel bijzondere dingen meegemaakt. Van een nieuwe coupe tot aan een héél leuk nieuwtje waardoor mijn leven wel echt even een nieuwe richting in gaat slaan. En van een amateuristische fotoshoot met mezelf tot opnames voor een tv-programma. Veel gesproken met andere bloggers, nieuwe hotspots ontdekt, leuke werklocaties… Hieronder alles!

Lees meer…

Als alles online staat – blog

We drinken koffie met uitzicht over de grachten in de binnenstad. Het hartje van de stad, een verborgen vide waar het tafeltje aan het raam altijd vrij blijft. Zelfs op zondag. Terwijl de mensen buiten druk over straat krioelen – het is vakantie en toeristen hebben ‘Amsterdam maar dan kleiner’ dit jaar ook ontdekt – delen wij een stuk taart en heet nieuws. Het onvermijdelijke is haast ongemakkelijk; ze weet alles al.

Lees meer…

Beau’s week 245 en 246: Blogger pizza party, film in de kerk en een beetje lichtgrijs

tbd245246.13

Hola señoritas! Wonder boven wonder ben ik, ondanks de aanhoudende regenbuien, toch al wel behoorlijk over mijn dip heen. Dat is natuurlijk goed nieuws, ik was mijn mood wel een beetje zat. Over de afgelopen twee weken die ik in dit dagboek laat zien hing dus wel een kleine grijze wolk maar soit, ook dat hoort erbij. Met een filmvoorstelling in een kerk, muziekbingo, heerlijk uitgebreid diner, blogger pizza party en perspakketjes vol chocolade kon ik het allemaal prima aan. Hieronder meer!

Lees meer…

Afgestudeerd, wat nu? – blog

20d22965-4352-453f-abf9-a8b155c91a87

Ik las ooit ergens dat hoe ouder je wordt hoe harder de tijd gaat. Gevoelsmatig dan. Tijd lijkt gerekt door het doen van nieuwe dingen en nieuwe dingen raken op naarmate je ouder wordt. De automatische piloot neemt het van je over. Hoewel mijn afgelopen vijf jaar een aaneenschakeling van nieuw was, heb ik het als een stroomversnelling ervaren. Vijf jaar geleden was ik achttien, op eigen initiatief maar gedwongen verhuisd naar een grote stad en in een oogwenk ben ik drieëntwintig en zomaar beland bij de after party van het studentenleven. Lees meer…

Beau’s week 243 en 244: Chique feestje, Centerparks en bezoek uit Alaska

tbd243244.11

Jees, moeder aarde heeft er geen zin in deze week. Ik ben ieder jaar weer verbaasd over mijn seizoensaanpassingsvermogen (is nu een woord) want regen of ander kutweer krijgt mij niet klein, maar dit jaar zit ik er ineens wel mee. Comfortabel maken in huis, er zit niets anders op. Het is zaterdag dus blijf lekker binnen, maak koffie, plof neer en lees mee met mijn fotodagboek van de laatste twee weken. Met onder andere een weekendje in het altijd spannende Emmen, een reünie met mijn favoriete Alaskaan en een overdreven uitbundig feestje van Joran’s werk in Amsterdam.

Lees meer…

DE KEUKENMEID

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten. Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd! Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.
> Meer over mij

instagram