Leven

Beau’s week 266 & 267: Incubatietijd, housewarming en kutgevoel

tbd266267.12

Het schrijven van dit fotodagboek voelt als een enorme opgave. Wat ik hier wil vertellen is helemaal niet relevant. Dat is het al nooit, maar nu in alle chaos voelt het des te meer onbelangrijk. Schildersessies, gezeik over de zoveelste regenbui, evenementen bij werk. In de kern doet het er eigenlijk maar weinig toe. Of is het misschien juist lekker om éven die zaken weer de dingen des levens te maken? </dramamodus> Pak er een theetje bij en lees mee met 1548 woorden zonder ook maar één keer corona te zeggen. Vanaf nu.

Lees meer…

10x favoriete Nederlandse podcasts (maart 2020)

Beste Nederlandse Podcast

In de trein? Podcast. Stukkie wandelen? Podcast. Fietstocht van plusminus 6 minuten? Podcast. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel Nederlandse podcasts geluisterd. Het gemak van oortjes inpluggen en vermaakt worden (en vaak zelfs iets leren) terwijl ik ondertussen iets nuttigs doe, past helemaal bij mijn treurig korte concentratiespanne. Vandaag zet ik mijn 10 favoriete Nederlandse podcasts op een rijtje! Allemaal te vinden op Spotify, lekker makkelijk. Lees meer…

Beau’s week 265: nieuwe schrijfklus, leren over bloggen en tossdag

tbd265.6

Hi! Afgelopen week was een hele steady week met alleen maar hoogtepunten. Geen sex drugs rock and roll, maar hoogtepunt op het gebied van werk. Bij mijn vaste baan zit ik er lekker in en ik lijk echt mijn plek te hebben gevonden, en ook met het freelancen gaat het steeds beter. Er glippen nog steeds meer opdrachten door mijn vingers dan dat ik er daadwerkelijk aan kan nemen, maar dat hoort er ook gewoon bij. Ik heb geen haast, ‘t komt wel. In dit dagboek vertel ik je er meer over!

Lees meer…

Beau’s week 263 en 264: Stagiairs, skiën en schoonmaakbui

tbd263264.13

Man, man… het was me weer een week. Of twee. Waar de eerste week tot aan bedtijd gevuld was met werk, blogdingen, plandingen, moet-dingen en dingen waar ik de concentratie niet meer voor kon vinden, was de tweede week totale rust. Mentaal dan, want fysiek ging ik helemaal uit m’n plaat op de Italiaanse pistes. De week van sneeuw, pizza’s en glühwein sloot ik af met een weekend vol vriendinnen en Thuisbezorgd. Het werd een leuk dagboek, lees mee!

Lees meer…

Beau’s week 258 en 259: Leukste date-idee, fotoshoot voor Keukenmeid en squash

tbd258259.12

Dit jaar, dit decennium, telt alweer 20 dagen. Hoe dan. Het voelt als vorige week dat ik in de gordijnen hing met een glas champagne. In een poging de tijd bij te houden, leg ik alles vast in mijn fotodagboeken. Soms komen die wekelijks, soms tweewekelijks, maar in ieder geval altijd met vertraging. In deze aflevering: een diner met de kookclub, voor het eerst squashen, een geweldig leuk date-idee en een bijzondere fotoshoot. Die laatste twee hebben niks – ik herhaal: niks – met elkaar te maken. Oké.

Lees meer…

Beau’s december 2019: Bloggersborrel, verhuisd en een expositie

dec2019.13

De laatste weken van het laatste decennium waren roerig: we verhuisden voor het eerst ooit samen naar een klein appartementje, ik bereidde me langzaam voor op een nieuwe functie bij mijn werk, ik ging naar een bloggersborrel, een vriendin verraste ons na een wereldreis van dik een jaar en ik organiseerde een expositie. En dat naast al die feestdagen. A december to remember, dus. Vandaar dat ik je toch nog ff mijn fotodagboek van december voorschotel. Lees lekker mee!

Lees meer…

Beau’s 2019: hoogte- en dieptepunten op een rijtje

2019.full

De tijd vliegt in sneltreinvaart voorbij maar toch heb ik een traag gevoel als ik terugkijk op afgelopen jaar. Niet omdat ik wil dat het sneller gaat, maar omdat ik dit jaar zó veel heb gedaan dat het bijna niet voor te stellen is dat ik dat in 365 dagen heb afgetikt. Time to get a beetje sentimenteel! Van een diploma naar een echte baan tot samenwonen. En dat tussen mooie reizen, de lekkerste etentjes en mental breakdowns door. Hieronder mijn hoogte- en dieptepunten van 2019 op een rijtje!

Lees meer…

Wonen in een studentenhuis: dit had ik willen weten

wonen_in_een_studentenhuis

Met terugwerkende kracht besluit ik dat op kamers gaan één van de meest ingrijpende dingen in mijn leven is geweest. Destijds ervaarde ik dat helemaal niet zo: het tragische aanzicht van mijn ouders die de auto met twee keer steken omdraaien en hun dochter achterlaten in een aftands kantoorpand heeft weinig indruk gemaakt. Ik was er gewoon helemaal klaar voor. Exact vijf jaar later is het tijd voor level 2 van het uit huis gaan: samenwonen. Level 1, wonen in een studentenhuis, heb ik uitgespeeld. Maar eh, dit had ik vooraf wel willen weten. Lees meer…

DE KEUKENMEID

Beau Schenk Keukenmeid.com

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten. Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.