Lichte salade met aardbei, feta en geroosterd brood

Ohhhh weergoden! Summer is here! 鈥楾 heb ff geduurd, maar dan hebbie ook wat. Sommige mensen hebben bij 30 graden nauwelijks honger, maar ik ben niet een van hen. Wel eet ik dan liever fris en makkelijk. Deze lichte salade met aardbei, feta en geroosterd brood gaat er goed in. Ik heb al heel wat gefronste wenkbrauwen gezien toen ik over deze combinatie begon, maar vertrouw me: is heerlijk!

Lichte salade met aardbei, feta en geroosterd brood

Als het zo heet is, eet ik liever fris en makkelijk. Deze lichte salade met aardbei, feta en geroosterd brood gaat er goed in. Heerlijke combi!
Totale tijd 10 minuten

Ingredi毛nten
  

 • 6 tomaten
 • +- 10 aardbeien
 • stukje feta
 • verse basilicum
 • balsamicoazijn
 • olijfolie extra vierge
 • zeezout
 • gemalen peper
 • 4 sneetjes lekker brood – Ik had speltbrood met pitjes van de bakker, die vind ik altijd lekker!

Instructies
 

 • Ik zeg het je: minimale inspanning. Heb je een broodrooster of tosti-ijzer, rooster daar dan de boterhammen knapperig in. Heb je dat niet, doe het dan in een droge pan of in de oven. Van de oven wordt je huis ook snel warmer, jouw keus 馃槈
 • Was de aardbeien en tomaten, verwijder de kroontjes en harde stukken, en snijd er stukjes van.
 • Hussel alles door elkaar in een schaal en verkruimel de feta eroverheen. Pluk heel veel verse basilicum en versier de salade daarmee. Gooi de dressing er meteen bij: een scheut balsamicoazijn, wat lekkere olijfolie en natuurlijk (zee)zout en gemalen peper.
 • Lepel de lichte salade op met het geroosterde brood. Z贸 simpel maar z贸 fris en vol smaken. Dat zoete van de aardbeien past vet goed bij de zoute feta! Een tijdje geleden at ik er ook nog stukjes avocado bij, dat was ook een goeie, zachte toevoeging.
Trefwoord aardbei, brood, feta, tomaat

Mijn oordeel: 8,2/10 鈥 Salade met aardbei = top. De afgelopen maanden heb ik 鈥榤 al vaak zo gegeten, omdat ik steeds met hele ladingen aardbeien zat. Niet omdat ik een moestuin heb ofzo hoor; omdat ik de bonus bij de Appie niet kon weerstaan.
Ik at dit op 25/6/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten