Linzen caprese met pijnboompitjes in slawraps

20 aug 2018 | Salade, Vegetarisch, Wraps

IMG_1235

Hallo hé, ziet dat er ff mooi uit! In alle eerlijkheid waren deze slawraps met een vulling van caprese, linzen en pijnboompitjes behoorlijk saai. Ik had eigenlijk gewoon helemaal niet zo’n zin in zo’n gezonde hap en een paar uur later werd ik ongesteld dus ik had ook gewoon een lading carbs nodig. Zo werkt dat. Lekker verkooppraatje weer. Hoe dan ook: misschien heb jij wel zin in dit leuke plaatje want het was écht wel oké!

Dit heb je nodig (2p):
1 krop (romaine) sla
1 bakje cherrytomaten
1 bol mozzarella
1 teentje knoflook
pijnboompitjes
kappertjes
1 blik linzen
verse basilicum
balsamicoazijn
sausje om te dippen (bijvoorbeeld honing mosterd)
peper
zout

Dit moet je doen:
Snijd de cherrytomaatjes in vieren of zelfs in achten, goed klein in ieder geval. Ook de mozzarella snijd je in kleine stukjes en samen met de stukjes tomaat bewaar je dit in een grote schaal. In een zeef spoel je de linzen af en die laat je nog een paar minuten uitlekken. Gooi ook dit daarna in de schaal. Dan is het tijd voor wat smaak in de salade: pers een teentje knoflook, snijd wat verse basilicum klein en schep er wat kappertjes bij. Ook giet je er wat balsamicoazijn overheen en verder kan peper en zout niet missen. Ondertussen rooster je de pijnboompitjes in een pannetje tot ze gebruind zijn. Ik hoor zo vaak dat mensen dit een soort wondere techniek vinden maar je moet het vuur gewoon niet te hoog zetten. Punt. Gaat bij mij nooit mis. Roer de pijnboompitjes daarna ook door de salade.

Pluk de bladeren van de krop sla en spoel ze goed af, zit vaak veel zand in. Laat ze uitlekken of droog ze af en vul ze dan met een paar lepels linzensalade. Ik at in mijn eentje 6 van die dingen en het is best een lichte maaltijd dus ga zeker uit van heel veel bladeren. Serveer ze met een frisse saus zoals tzatziki, knoflooksaus of honing-mosterd. Oké maar hoe eet je dit!? Heel leuk, die saladewraps, maar ze zijn niet te vouwen! Of vallen meteen uit elkaar, of breken zelfs. Heb het uiteindelijk half met mes en vork gegeten (laatste, wat hardere stukje kun je wel met je handen eten) en dat veranderde de smaak niet maar maakte het wel minder leuk.

Mijn oordeel: 7,3/10 – prima, lekker. Niet héél verassend (hoewel die saus erbij wel heel goed was) maar gewoon wel oké voor na een rustige, warme dag. Ik had extra veel gemaakt voor de lunch op werk de volgende dag, maar ik heb niet de moeite genomen om de blaadjes een voor een te vullen. Scheurde ze gewoon in stukjes.
Ik at dit op 5/8/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten