loaded_hummus

Koken is voor mij écht ontspanning. Als ik in ‘t rond sta te hakken en prakken, merk ik dat mijn gedachten rustig worden. Hele chille therapie. Laatst had ik tijd over en pelde ik heel zen alle vliesjes van de kikkererwten voor een nóg zachtere hummus. Dat was de moeite absoluut niet waard. Het totaalplaatje was dat gelukkig wel: loaded hummus met pittige olijven, zoete tempeh en geroosterde bloemkool.

Dit heb je nodig (2p):

1 bakje gemarineerde tempeh
olijven in pittige kruiden
2 libanese wraps *
400 gram bloemkoolroosjes (vers)

1 klein blikje kikkererwten
1 tl sesampasta
3-4 el olijfolie extra vierge
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
peper + zout

Dit moet je doen:

Begin met de hummus. Haal het vooral niet in je hoofd om die vliesjes eraf te pellen. Tenzij je ondertussen lekker GTST kan kijken, ofzo. Spoel de kikkererwten wel even af onder de kraan. Mix ze daarna met de sesampasta, het sap van een halve citroen, een teentje knoflook en flink wat lekkere olijfolie tot een gladde massa. Breng het op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als ‘t te dik blijft. Zet de hummus dan weer even aan de kant.

De oven verwarm je voor op 180 graden. Bekleed een ovenrooster met bakpapier en verdeel daar de bloemkoolroosjes overheen. Ik ging een keer voor van die verse voorgesneden, best handig. Anders moet je de hele kool eerst even in stukken snijden. Besprenkel de bloemkool met olijfolie, peper en zout en schuif het dan voor ongeveer 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze zacht zijn en lichtbruin kleuren. Haal de bloemkool dan uit de oven en bak de libanese wraps er nog één minuutje in.

De gemarineerde tempeh bak je ook in een klein beetje olie. Alles klaar? Smeer de hummus dan een beetje chique uit over twee platte borden en verdeel de tempeh, pittige olijven en bloemkoolroosjes. Schuif er bij beide borden nog een warme wrap en een schijfje citroen bij. Tada! Loaded hummus!

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – Soms heb je gewoon alleen maar zin in borrelhapjes (ja toch?) en dan is deze loaded hummus op de een of andere manier echt een goeie maaltijd. Met de wraps en bloemkool kun je lekker dippen in de hummus en de olijven en zoete tempeh zijn al hapjes op zich. Nadeel: de knoflookwalm nadien.
Ik at dit op 18/12/2019