Loaded hummus met olijven en tempeh

Koken is voor mij écht ontspanning. Als ik in ‘t rond sta te hakken en prakken, merk ik dat mijn gedachten rustig worden. Hele chille therapie. Laatst had ik tijd over en pelde ik heel zen alle vliesjes van de kikkererwten voor een nóg zachtere hummus. Dat was de moeite absoluut niet waard. Het totaalplaatje was dat gelukkig wel: loaded hummus met pittige olijven, zoete tempeh en geroosterde bloemkool.

loaded hummus

Loaded hummus met olijven en tempeh

Deze loaded hummus met pittige olijven, zoete tempeh en geroosterde bloemkool zit vol smaken en texturen. Heel lekker!
Totale tijd 30 minuten
Keuken midden-oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 bakje gemarineerde tempeh
 • olijven in pittige kruiden
 • 2 Libanese wraps
 • 400 gram bloemkoolroosjes – Vers.

Hummus

 • 1 klein blikje kikkererwten
 • 1 flinke tl sesampasta
 • 3-4 el olijfolie extra vierge
 • sap van een halve citroen
 • 1 teentje knoflook
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Begin met de hummus. Haal het vooral niet in je hoofd om die vliesjes eraf te pellen. Tenzij je ondertussen lekker GTST kan kijken, ofzo. Spoel de kikkererwten wel even af onder de kraan. Mix ze daarna met de sesampasta, het sap van een halve citroen, een teentje knoflook en flink wat lekkere olijfolie tot een gladde massa. Breng het op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als ‘t te dik blijft. Zet de hummus dan weer even aan de kant.
 • De oven verwarm je voor op 180 graden. Bekleed een ovenrooster met bakpapier en verdeel daar de bloemkoolroosjes overheen. Ik ging een keer voor van die verse voorgesneden, best handig. Anders moet je de hele kool eerst even in stukken snijden. Besprenkel de bloemkool met olijfolie, peper en zout en schuif het dan voor ongeveer 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze zacht zijn en lichtbruin kleuren.
 • De gemarineerde tempeh bak je ook in een klein beetje olie in een pan. Haal de bloemkool dan uit de oven en bak de libanese wraps er nog 1 minuutje in.
 • Alles klaar? Smeer de hummus dan een beetje chique uit over twee platte borden en verdeel de tempeh, pittige olijven en bloemkoolroosjes. Schuif er bij beide borden nog een warme wrap en een schijfje citroen bij. Tada! Loaded hummus!
Trefwoord bloemkool, hummus, kikkererwten, olijven, tempeh, wraps

Mijn oordeel: 7,7/10 – Soms heb je gewoon alleen maar zin in borrelhapjes (ja toch?) en dan is deze loaded hummus op de een of andere manier echt een goeie maaltijd. Met de wraps en bloemkool kun je lekker dippen in de hummus en de olijven en zoete tempeh zijn al hapjes op zich. Nadeel: de knoflookwalm nadien.
Ik at dit op 18/12/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten