Luchtige pannenkoeken van kwark met pecan

In mijn Instagram bio staat doodleuk dat ik voor één derde uit truffelmayo besta, maar ondertussen is dat gedeelte toch aardig ingenomen door pannenkoek. Pannenkoeken met karamelstroop, welteverstaan. Al járen is dit mijn favo ontbijt in het weekend, ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen. Bij gebrek aan melk probeerde ik laatst eens iets uit met kwark en dat was zo mogelijk gewoon nóg lekkerder. Zie hier: luchtige pannenkoeken van kwark. Serieus, dit wil je! Fijn weekend!

pannenkoeken van kwark

Luchtige pannenkoeken van kwark met pecan

Al jaren is dit mijn favo ontbijt in het weekend: luchtige pannenkoeken van kwark met pecannootjes. Geen melk nee, kwark! Serieus, dit wil je.
Totale tijd 15 minuten
Keuken Hollands
Porties 1 persoon (6 stuks)

Ingrediënten
  

 • 200 ml magere kwark
 • 3 el bloem
 • 1 ei
 • snufje zout
 • 5 gram bakpoeder een derde van een zakje, meestal
 • scheutje water
 • boter om in te bakken

Toppings

 • 100 ml kwark
 • karamelstroop – Beste ooit, maar gewone kan natuurlijk ook.
 • handje pecannoten

Instructies
 

 • Pak je allerbeste koekenpan erbij en zet die op middelhoog vuur. Laat er een klontje boter in smelten en wacht totdat de pan goed heet wordt.
 • Ondertussen maak je het pannenkoekenbeslag. Meng het eitje en de kwark met een garde tot een glad en luchtig mengsel. Voeg vervolgens drie flinke eetlepels bloem, een beetje bakpoeder en een snufje zout toe. Roer het goed door totdat het beslag dik maar wel glad is. Voeg een klein scheutje water toe als het te dik is om goed te mengen.
 • Bak in één keer ongeveer drie pannenkoekjes in de pan, ter grootte van ongeveer één grote eetlepel beslag. Bak ze goudbruin en keer ze dan voorzichtig om om ook de andere kant mooi te bakken.
 • Stapel ze op met een lepel kwark in het midden van de berg. Top af met nog meer kwark, heel (heel, héél) veel karamelstroop en een handje verkruimelde pecan.
Trefwoord kwark, pannenkoeken, pecan, stroop

Mijn oordeel: 8,2/10 – De pannenkoeken van kwark zijn ZO goed dat ik dit de afgelopen drie weken al zeker zes keer heb gegeten. De makkelijkste, lekkerste lunch ooit waardoor thuiswerken echt geweldig is. Probeer trouwens die karamelstroop eens, is ook gewoon van dat enige schenkstroopmerk in de winkel en echt góddelijk lekker.
Ik at dit op 31/1/2020 (en veel vaker, dus)

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Hester

  Love je enthousiasme over pannenkoeken. Ik heb pas pannenkoeken besteld bij De Pomp en een paar weken later bij The Streetfood Club en dat is voor mij al heel wat, vond het eerst echt helemaal niet interessant haha.

  Antwoord
 2. Hannah

  Ik heb ze met Griekse yoghurt gemaakt en ze waren heerlijk! Dank voor de inspiratie!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten