pannenkoeken_van_kwark

In mijn Instagram bio staat doodleuk dat ik voor één derde uit truffelmayo besta, maar ondertussen is dat gedeelte toch aardig ingenomen door pannenkoek. Pannenkoeken met karamelstroop, welteverstaan. Al járen is dit mijn favo ontbijt in het weekend, ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen. Bij gebrek aan melk probeerde ik laatst eens iets uit met kwark en dat was zo mogelijk gewoon nóg lekkerder. Zie hier: luchtige pannenkoeken van kwark. Serieus, dit wil je! Fijn weekend!

Dit heb je nodig (1p – 6 pannenkoekjes):

200 ml magere kwark
3 el bloem
1 ei
snufje zout
5 gram bakpoeder (een derde van een zakje, meestal)
scheutje water
boter om in te bakken

voor de topping:
100 ml kwark
karamelstroop *
handje pecannoten

* beste ooit, maar gewone kan natuurlijk ook

Dit moet je doen:

Pak je allerbeste koekenpan erbij en zet die op middelhoog vuur. Laat er een klontje boter in smelten en wacht totdat de pan goed heet wordt. Ondertussen maak je het pannenkoekenbeslag. Meng het eitje en de kwark met een garde tot een glad en luchtig mengsel. Voeg vervolgens drie flinke eetlepels bloem, een beetje bakpoeder en een snufje zout toe. Roer het goed door totdat het beslag dik maar wel glad is. Voeg een klein scheutje water toe als het te dik is om goed te mengen.

Bak in één keer ongeveer drie pannenkoekjes in de pan, ter grootte van ongeveer één grote lepel beslag. Bak ze goudbruin en keer ze dan voorzichtig om om ook de andere kant mooi te bakken. Stapel ze op met een lepel kwark in het midden van de berg. Top af met nog meer kwark, heel (heel, héél) veel karamelstroop en een handje verkruimelde pecan.

Mijn oordeel: 8,2/10 – De pannenkoeken van kwark zijn ZO goed dat ik dit de afgelopen drie weken al zeker zes keer heb gegeten. De makkelijkste, lekkerste lunch ooit waardoor thuiswerken echt geweldig is. Probeer trouwens die karamelstroop eens, is ook gewoon van dat enige schenkstroopmerk in de winkel en echt góddelijk lekker.
Ik at dit op 31/1/2020 (en veel vaker, dus)