macaroni_met_pesto

Hamsters be like: stijf van de stress alle bonen in blik in het karretje geveegd. En dan thuis pas bedenken ‘wat de fuck zijn flageolets eigenlijk?’. No stress, verzamelaar. Hier is een recept waar jij die groene boontjes heerlijk in kunt verwerken: romige macaroni met pesto, flageolets en lekker zoute pecorino. Veel groente, ook slim.

Dit heb je nodig (2p):

1 courgette
1 blik flageolets
klein kopje macaroni
1 el crème fraîche

verse basilicum (veel)
2 el pijnboompitten
2 el olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook
stukje pecorino
beetje citroensap
peper + zout

Dit moet je doen:

Pak er een koekenpan bij en rooster de pijnboompitjes daar mooi bruin in. Houd ze daarna even apart in een bakje. Was de courgette en snijd er kleine blokjes van. Bak die een minuut of vijf aan in diezelfde pan met olijfolie. Giet de flageolets af en gooi ze dan bij de courgette. Ff husselen.

De pesto maak je heel makkelijk met een staafmixer of in een vijzel. Mix de helft van de pijnboompitjes met teentje knoflook, heel veel verse basilicum en een stukje pecorino. Dit verdun je met een scheut citroensap en olijfolie extra vierge. Eventueel een beetje water. Breng de pesto op smaak met peper en een beetje zout. Zout is misschien niets eens nodig: pecorino is al een flink zoute kaas (love it) en het heeft ook heel veel smaak.

Ondertussen kook je de macaroni in een pan water beetgaar. Gaat heel snel met van die elleboogjes-pasta. Giet het af en gooi het direct bij de courgette en flageolets. Schep de pesto erbij en maak dit een romige pasta met een lepel crème fraîche.

Zodra je de macaroni met pesto serveert, top je ‘m af met extra pecorino en pijnboompitjes.

 

Mijn oordeel: 8/10 – Ik heb voor deze maaltijd maar heel weinig macaroni gekookt omdat ik niet heel veel honger had. Eenmaal gehusseld proef en voel je haast niet meer wat macaroni en wat boon is – iedere hap was lekker vol en romig. Goeie optie voor als je minder koolhydraten wil eten dus! Pesto met pecorino is echt héérlijk. Jammer dat die kaas zo prijzig is.
Ik at dit op 26/02/2020