Makkelijke geroosterde paprikasoep met bladerdeeghapjes

30 jun 2018 | Soep, Vlees

IMG_0304

Mijn luiheid kán nogal eens heel goed uitpakken. Vorige week was ik brak na een avond stappen en omdat ik die middag en avond wel nog moest werken, had ik een goede recovery maaltijd nodig. Soep + kater is echt een topmedicijn en ik besloot er een geroosterde paprikasoep van te maken met heel veel paprika en zelfgemaakte soepstengels. Verder gebruikte ik heel weinig andere ingrediënten omdat ik geen boodschappen wilde doen en het resultaat was echt h e e r l i j k. Al die extra tomaten en uien heb je helemaal niet nodig, dit smaakte al zo goed!

Dit heb je nodig (1p):
4 paprika’s
2 teentjes (gerookte) knoflook
500 ml kippenbouillon
halve rode peper
lepel crème fraîche
olijfolie
verse basilicum (als je dat hebt)

3 vellen bladerdeeg
3 plakken coburgerham

Dit moet je doen:
Zoals ik al zei: er bestaan tientallen recepten voor geroosterde paprikasoep en die vind ik allemaal toch vrij veel ingrediënten bevatten. Die van mij is echt héél simpel, en dat is niet alleen uit luiheid. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180-200 graden. Was de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Verdeel die over een ovenschaal of met bakpapier bekleed ovenrooster. Pers twee teentjes knoflook uit en meng die in een bakje met wat olijfolie. Ik gebruikte hier gerookt knoflook voor, mocht je dat hebben raad ik je zéker aan om het te gebruiken want dat geeft een hele subtiele, lekkere smaak! De paprika’s smeer je in met het oliemengsel en daarna zet je het voor een half uurtje in de oven. De paprika’s zijn goed als de schillen donker kleuren (een beetje zwart is prima) en de paprika zelf zacht is. Je kunt ervoor kiezen om alle velletjes van de paprika’s af te halen maar dat vond ik echt niet nodig. Mocht er nog een velletje blijven hangen in de soep, vind ik dat geen probleem. Zet ook een halve liter kippenbouillon klaar. Gooi de stukken paprika in de blender en giet daar steeds een beetje bouillon bij. Je kunt dit ook met een staafmixer in een pan doen natuurlijk, maar die heb ik niet. Snijd een halve rode peper fijn en mix dit door de soep. De oven laat je trouwens aan! Daar ga je namelijk een paar soepstengels in bakken. Laat een paar bladerdeegvellen ontdooien en snijd daar vier stroken van. Ook de plakken rauwe ham snijd je in vier lange stroken en die draai je dan in het bladerdeeg. Leg ze op een bakpapiertje en bak de bladerdeeghapjes dan in 10 minuten mooi bruin. Verdeel de soep over twee kommen (ik at alles zelf op, haha) en schep in een midden een lepeltje crème fraîche. Ik ga nu echt iets goors zeggen: een schep kwark kan ook. Ik had geen crème fraîche in huis en bedacht me dat kwark er in ieder geval hetzelfde uitziet. Maar zelfs dat vond ik al een frisse, beetje romige smaak geven. Doe aub niet zo moeilijk over al die verschillende soorten melkproducten, ricotta kan ook, slagroom ook, etc… Verdeel er nog wat verse basilicum over en that’s it!

 

Mijn oordeel: 8/10 – Ik vind de foto’s niet zo spetterend mooi geworden maar dit was wél echt het perfecte katermiddel. Heel veel vitamines, vocht en een beetje zoutig. De smaak van geroosterde paprika kwam er ook heel goed in terug, zeker omdat ik de soep een beetje dik heb gelaten.
Ik at dit op 22/08/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten