makkelijke kip cashew

Kip cashew! Om de een of andere reden klinkt dit in mijn hoofd altijd als een harde nies (caSHOOO!) maar de maaltijd is gelukkig een stuk smakelijker dan dat. Deze makkelijke kip cashew in een lekker zout, sticky sausje maak je supersnel. Kilo bonen erbij. Niks meer aan doen.

 

Dit heb je nodig (2p):

400 gram kipdijfilet
5 el sojasaus
2 el vissaus
chilivlokken
sesamolie
1 teentje knoflook
cashewnootjes

1 kopje rijst
1 blik edamameboontjes
400 gram tuinbonen

Dit moet je doen:

Pak er een pan bij waarin je kunt bakken én waar je ook een deksel bij hebt. Een hapjespan, ofzo. Rooster de cashewnootjes daar een paar minuten in. Houd ze dan nog even apart. Verwarm een flinke scheut sesamolie in diezelfde pan. Pers het teentje knoflook en fruit dat even aan. Snijd de kipdijfilet in kleinere stukken en gooi die bij de knoflook. Bak de kip op middelhoog vuur rondom aan. Het hoeft nog niet helemaal gaar te worden. Voeg vervolgens de sojasaus, vissaus en chilivlokken toe. Schuif de deksel op de pan en laat dit een minuut of 5 tot 10 zachtjes pruttelen.

Haal daarna de deksel weer van de pan en laat het sausje rustig indikken. Voeg ook de cashewnootjes toe. Zo worden die, net als de kip, lekker sticky. In een aparte steelpan kook je de tuinbonen totdat ze zacht(er) zijn. Ik gebruik eigenlijk altijd tuinbonen uit de diepvries, lekker makkelijk. Giet af en roer de edamameboontjes uit blik erdoorheen, zodat die ook een beetje opwarmen. In weer een andere steelpan kook je de rijst gaar.

Serveer de kip cashew bij een schep rijst en héél veel boontjes. Eetsmakelijk!

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – De smaak is goeeeed: lekker zout en sticky. De textuur vond ik net wat minder, het had van mij wel wat meer saus mogen zijn. Nu was het wat karig naast de rijst. Evengoed lekker, maar met een beetje meer sojasaus is deze makkelijke kip cashew sowieso beter.
Ik at dit op 23/10/2020