De makkelijkste nasi ooit met gember en ei

20 okt 2019 | Aziatisch, Rijst, Snel, Vegetarisch

Oops I did it again: ik maakte de makkelijkste nasi ooit. En hoewel ik jullie bij de vorige nasi-sessie plechtig heb beloofd om de volgende keer zélf een kruidenmix te maken, heb ik toch ook dit keer weer een zakje gebruikt. De tijd is nog niet rijp, jongens. Denk jij nou ‘hey, dat vind ik helemaal geen probleem, deze supermakkelijke nasi met gember en ei lijkt mij ook wel wat’, check dan het recept hieronder!

makkelijke nasi

De makkelijkste nasi ooit met gember en ei

Oops I did it again: ik maakte de makkelijkste nasi ooit. Denk jij nou ‘hey deze nasi met zoete gember en ei lijkt mij ook wel wat’, lees dan verder!
Totale tijd 15 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 2 eieren
 • 1 nasi groentepakket – 450 gram.
 • 0,5 zakje nasikruiden
 • 0,5 kopje zilvervliesrijst – Als je veel honger hebt wel 1 kopje, maar de groenten en eieren vullen ook al heel goed.
 • 4 bolletjes stemgember – Stemgember is gember in siroop, te koop in potjes.
 • javaantjes – Krokante strooimix met nootjes, lekker als topping.
 • sweet chilisaus

Instructies
 

 • Het is makkelijk, dat weet je, dus ik ga er ook niet al te veel woorden aan vuilmaken. Verwarm een scheut (wok)olie in een pan en tik daar twee eitjes boven uit. Laat dit op middelhoog vuur bakken maar maak er dan met een spatel scrambled eggs van.
 • Gooi het hele groentepakket erbij en wok dit in ongeveer 5 tot 10 minuten terwijl je het regelmatig omschept.
 • In een steelpannetje kook je de rijst in een dubbele hoeveelheid water. Gooi het daarna bij de groenten, samen met de nasikruiden.
 • In de tussentijd snijd je de bolletjes stemgember in kleine stukjes. Roer ook dat door de nasi. Hussel alles nog een paar minuten goed door elkaar.
 • Dien de nasi op met sweet chilisaus en wat krokante Javaantjes. Wat dat nou precies zijn weet ik ook niet maar het is wel lekker.
Trefwoord ei, gember, rijst

Mijn oordeel: 7,3/10 – Nasi is altijd een goed idee. En soms is het een nog beter idee om kant en klare pakketten te gebruiken want dat kan het zomaar eens nog lekkerder maken.
Ik at dit op 9/10/19

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten