Makkelijke nasi met selderij, pindasaus en loempia’s

IMG_2720

Gisterochtend stond ik om kwart voor 10 al in een pan nasi te roeren. Die avond zou ik namelijk echt geen tijd hebben om te koken maar ik had me een partij trék in loempia’s en pindasaus, dus dan maar even zo. Ik maakte een vet makkelijke nasi met restjes uit de koelkast waaronder selderij en bosui met daarnaast een paar miniloempia’s. We bewaren de runderlappen en garnalencocktails nog even voor volgende week; vanavond eet je gewoon nasi.

Dit heb je nodig (2p):

2 stengels bleekselderij
3 stengels bosui
1 kop witte rijst
2 eieren
half zakje nasi-kruiden
pindasaus
gebakken uitjes
miniloempia’s (voor in de oven)

Dit moet je doen:

Verwarm een koekenpan met daarin een scheut (zonnebloem)olie. Breek twee eieren en bak er twee spiegeleitjes van. Houd die daarna even apart. Kook een kopje witte rijst met twee kopjes water in een steelpannetje en houd ook dat dan even apart.

Snijd de stengels bosui en bleekselderij in kleine ringetjes en bak dit in een nieuw scheutje olie een paar minuten aan. Als je trouwens geen bleekselderij lust (dat zijn veeeel mensen) kun je dit prima weglaten en vervangen door een andere groente zoals witte of Chinese kool of zelfs iets van snijbonen. Het maakt allemaal niet zoveel uit. Als de groenten een beetje gewokt zijn, gooi je de nasikruiden erbij. Schep ook de pan met rijst leeg bij de groenten en roer alles dan goed door. Eventueel met een extra scheutje olie zodat je de rijst echt nog even ‘mee bakt’.

Verwarm de oven voor en bak hier de loempia’s in bruin zoals op de verpakking staat beschreven. Die van mij (Jumbo) moesten volgens mij ongeveer een kwartiertje op 200 graden, halverwege even draaien. Verwarm ook de pindasaus volgens de verpakking in de magnetron of in een pannetje.

Serveer de véél te makkelijke nasi met pindasaus, een gebakken eitje, een paar loempia’s, lekker veel gebakken uitjes en tot slot nog wat extra bosui voor de looks. Nog lekkerder met een beetje sweet chili voor de loempia’s :thumbs:

 

Mijn oordeel: 7,8/10 – Ik was, serieus, van plan om de nasi zonder zo’n kant en klaar zakje te maken maar ik schrok toch wel van die ingrediëntenlijst. Daar had ik ff geen zin in en dat bleek prima want deze nasikruiden smaakten heel goed! Ik vind bleekselderij wel lekker en dat gaf een hele frisse smaak aan de nasi, heel lekker!
Ik at dit op 18/12/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Rients Leijenaar

    Eenvoudig, maar verassend lekker recept.
    Vooral de combinatie van smaken paste erg goed bij elkaar.
    Ga ik zeker nog eens klaar maken!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten